Sport fysio | Here we go

Fysio2

Tijdens het hardlopen heb ik al enige tijd last van mijn rechterheup en linkerknie. Ik heb altijd gedacht dat fysiotherapie bedoeld is voor mensen die bijvoorbeeld aan het revalideren zijn of in het dagelijks leven veel last hebben van hun probleem. Mijn probleem vond ik nooit problematisch genoeg om actie te ondernemen. Ik vond het maar een luxe probleem: “So what, hardlopen gaat niet zo soepel, dan kies ik toch een andere sport?”. Maar ja, toen kwam die hele IronMan op mijn bucketlist te staan. En daar zit een marathon in. Kortom: er moet hardgelopen worden, en dan natuurlijk zonder dat ik mijn eigen lichaam naar de vernietiging help.

Op aanraden van Rob heb ik nu eindelijk contact gezocht met een sport fysiotherapeut. Ik heb inmiddels mijn eerste afspraak gehad en de diagnose is gesteld. Ik wist wel dat mijn rechterheup het probleem  zou zijn, maar nu is het dan ook officieel vastgesteld. Ik heb een stabiliteit- en mobiliteit probleem in mijn rechterheup. Om het even visueel te maken, heb ik twee screenshots toegevoegd van het filmpje dat mr Fysio van mij maakte:

fysio1

Zoals je ziet maakt mijn linkerbeen een redelijk rechte lijn tijdens het squatten, terwijl mijn rechterbeen in een enge hoek komt te staan. Officieel is links ook niet helemaal oké, maar rechts is duidelijk het grote probleem. Het goede nieuws: door middel van oefeningen is het helemaal op te lossen volgens mr Fysio.  Heel fijn!

Behalve het doen van oefeningen mag ik ook bij mr Fysio op de behandelbank gaan liggen: hij gaat namelijk de mobiliteit van mijn rechterheup vergroten door deze (even plat gezegd) in allerlei hoeken te forceren. Aanstaande dinsdag staat de volgende afspraak gepland en dan zal ik er vanzelf achter komen hoe het allemaal gaat lopen.

Voeg een reactie toe