Terugblik (sport)jaar 2015

Sportjaar1

Het jaar zit er weer op! En wat is het snel gegaan, om maar even lekker in clichés te praten. Ik heb vorig jaar niet echt goede voornemens opgesteld, maar ik ben van plan om dat dit jaar wel te doen. Die deel ik morgen met je :) Voor nu moet je het maar even doen met een terugblik. Dus bij deze: een terugblik over 2015!

Terugblik hardlopen nikeplus 20151) Hardlopen

Oké, het ging niet zo “hard” als ik wilde. Door de ene blessure na de andere heb ik mijn hardlopen even flink teruggeschroefd. Met een vervelende rechterheup, die nog steeds niet gefixt is, en een linkerknie die ook lekker de kont tegen de krib gooit, ben ik nog wel even zoet. Mijn peesplaatontsteking is wel zo goed als verdwenen, dus dat is positief. Ik hou me voor de zekerheid nu netjes aan een zelf opgesteld schema zodat ik in maart hopelijk mijn eerste halve marathon kan lopen (spoiler van goede voornemen numero 1). Welk schema dat is? Ik heb vooralsnog eigenlijk maar twee regels: luisteren naar mijn lichaam en niet méér dan 10% verder lopen dat de langste vorige run.

2) Wielrennen

Doordat ik het hardlopen flink heb opgepakt dit jaar, is het wielrennen een klein beetje ondergesneeuwd. Toch heb ik bijna 2200 kilometer gereden dit jaar, dus dat is niet verkeerd. Dat betekent dat ik meer dan 80 uur op de fiets heb doorgebracht en in die, om precies te zijn, 81 uur en 49 minuten heb ik 39 fietsritjes voltooid. Een groot voordeel aan fietsen is dat het ontzettend blessure-ONgevoelig is. Dus zelfs ík kan zonder problemen de nodige kilometers afleggen zonder in de lappenmand te belanden. Love it!

Terugblik wielrennen 20153) Zwemmen

Ik heb dit jaar pas drie keer mijn weg naar het zwembad gevonden, maar in plaats van dit te zien als iets negatiefs, zie ik het als iets positiefs. Het begin is namelijk gemaakt. Ik zal nooit een zwemmer worden, want mijn voorkeur ligt gewoon bij fietsen en hardlopen. Maar een triathlon bestaat nu eenmaal uit drie sporten, dus zwemmen hoort er gewoon bij. In die drie keer heb ik overigens 4,5 kilometer gezwommen, dus gemiddeld anderhalve kilometer per zwemsessie. Niet verkeerd, al zeg ik het zelf.

4) Snowboarden

Een jaar is niet compleet zonder wintersport. Dit jaar kan ik dan ook terugkijken op een mooie wintersport in Kaprun! Het weer was mooi, de pistes waren mooi, het was gewoon mooi. De après ski in Kaprun was wat minder, maar dat gaan we aankomend jaar goedmaken in Mayrhofen. Behalve mijn week wintersport heb ik één keer geboard in Snowworld Landgraaf. Toch is dat altijd een beetje een let-down als je in het schitterende Oostenrijk hebt genoten van de lange pistes en mooie uitzichten. Het liefste zou ik gewoon twee keer op wintersport gaan. Of drie keer. Of nog vaker. Ik droom nog even verder ;)

Terugblik Kaprun 2015

5) Fysio

Ik heb al een tijdje geen fysio update meer geschreven. Dat komt omdat ik niet meer naar de fysio ga. Reden? De vooruitgang die ik in de afgelopen 9 maanden heb geboekt is zo ontzettend minimaal dat ik het op dit moment niet kan opbrengen om mij voor de volle 100% in te zetten op het gebied van fysiotherapie. Daarnaast moet ik de helft van de kosten zelf betalen omdat mr Fysio niet is aangesloten bij een zorgverzekeraar.

Zoals ik hierboven al vertelde zijn mijn rechterheup en linkerknie nog steeds niet zoals ze zouden moeten zijn. Ik heb echter wel fitness opgepakt en daarbij train ik ook mijn benen. Voor mijn gevoel doet dat op dit moment méér dan de fysio sessies die ik heb gehad.

Helemaal nutteloos is de fysio overigens niet geweest hoor. De oefeningen die hij me heeft geleerd, gebruik ik nu in de sportschool om mijn beenspieren te versterken. Dus in the end heeft het me wel iets opgeleverd.

6) Blog

Ik heb mezelf nooit doelen gesteld op het gebied van mijn blog. Ik doe dit namelijk omdat ik het leuk vind, en niet omdat het moet. Ik doe dit ook niet om er geld mee te verdienen, al zou ik het ontzettend tof vinden als het ooit zover komt. Dit jaar heb ik in ieder geval 71 blogposts gepubliceerd. Bezoekersaantallen en andere statistieken heb ik niet bijgehouden, dus daar kan ik niks over zeggen. Voor volgend jaar ga ik overigens wel doelen stellen op het gebied van mijn blog. Maar daar vertel ik je morgen alles over :)

Ik wens iedereen in ieder geval een fantastische jaarwisseling en een gezond en gelukkig 2016 :)

Voeg een reactie toe