Mijn training diary 20-4 t/m 26-4

Sportweek

De week zit er weer op en ik ben redelijk tevreden over mijn sport inspanningen van de afgelopen zeven dagen. Lees mee in mijn training diary:

mondayrunMaandag

Vandaag staat les 3.1 van Evy op de planning, oftewel les 3 voor de eerste keer. We doen alle lessen dubbel omdat zowel boyfriend als ik kampen met blessures. Op zich gaat het wel lekker, zeker wanneer we eenmaal aan de gang zijn. Ik zou het liefste dan meteen nog wat verder lopen, maar dat is natuurlijk niet zo verstandig.

Dinsdag

Normaal gesproken gaat vriendlief op dinsdag met de fietsclub erop uit. De C-groep rijdt echter niet en de A-groep is geen verstandige keuze door z’n knieklachten. Daarom besluiten we om samen een ritje te maken. We rijden 46 kilometer en om eerlijk te zijn ben ik na afloop nog niet moe. Alleen wat last van mijn linkerbil/bovenbeen, waarschijnlijk een beetje overbelasting.

Woensdag

Druk, druk, druk. Een volle werkdag met aansluitend functioneringsgesprek (ging goed!). Ik kom thuis, prop snel een salade naar binnen en ga meteen door naar de huidtherapeute die mijn gezicht weer even toetakelt. Als ik daarna thuis kom, heb ik totaal geen zin meer om te gaan hardlopen.

Donderdag

Vriend R. fietst vandaag ook mee, maar hij heeft nog nauwelijks (lees: niet) gefietst. Mannen blijven mannen, dus ze gaan vol gas met z’n tweeën. Ik blijf er een beetje achter hangen, fijn uit de wind. Resultaat: na nog geen 30 kilometer zijn we weer terug want de vermoeidheid heeft toegeslagen. Ik wil eigenlijk nog een extra rondje maken, want ik ben absoluut niet moe. Uiteindelijk doe ik dit niet omdat ik de volgende dag nog de fiets op wil.

Vrijdag

Doordat ik één uurtje overtime heb staan van woensdag, kan ik vandaag een uurtje eerder weg. Ik hoef dus maar 5 uurtjes te werken en om 13:00u stap ik in de auto richting mam om samen te gaan lunchen. Om 3 uur vertrek ik om tóch nog even een ritje te maken. Mijn linkerbil/bovenbeen voel ik nog steeds, maar ik wil rustig aan doen. Écht rustig aan wordt het niet: 54km en een Queen of the Mountain in Strava. What can I say: ik kan niet rustig aan fietsen.

StravaVrijdag

Zaterdag & Zondag

De weersvoorspellingen zijn niet top, dus ik heb sowieso geen fietsritten gepland dit weekend. Zaterdag is rustdag. Zondag gaan we eerst kijken naar de Roermond CityRun. Vriendinnetje L. rent de 5K en we gaan haar natuurlijk aanmoedigen! Door te kijken naar zo’n run raak ik zelf helemaal geïnspireerd om ook de hardloopschoenen aan te trekken. Het weer is echter niet super en Fringe op Netflix lonkt. Resultaat: we houden een Fringe marathon en ’s avonds ga ik met de meiden wat drinken. Geen hardlooprondjes dit weekend.

De planning voor volgende week is een beetje afhankelijk van het weer. Vandaag sowieso een hardlooprondje (Evy les 3.2) en ik wil minstens 100km fietsen. De vraag is alleen of het weer dat toe gaat laten. Ik heb een fijn regenjasje, maar op de een of andere manier staat het idee van wielrennen in de regen me totaal niet aan (raar hè ;-)). Ik weet dat ik die instelling moet veranderen als ik ooit een IronMan wil finishen, maar tijdens de sprint-triathlon trainingen kan ik het me nog permitteren om alleen met droog weer te fietsen.

Voeg een reactie toe