Bye bye sprint triathlon

sprint triathlon

Oké, ik moet toegeven dat ik dit eigenlijk al een tijdje had besloten, maar ergens bleef er een sprankje hoop dat mijn knie zich wonderbaarlijk zou genezen en ik toch zou kunnen deelnemen. Maar dat gaat em niet meer worden. De sprint triathlon in Weert is van de baan. Zo, het hoge woord is eruit. Dan volgt nu één klaag alinea. Sla die maar over wanneer je door wilt naar positievere zaken ;)

Klaag modus aan

Mag ik effe janken? Alwéér een wedstrijd waar ik langs de zijlijn sta in plaats van aan de startlijn. Seriously? Zelfs 5 kilometer hardlopen zonder tussendoor te wandelen lukt niet? Bedankt hoor, knie, SUPERBEDANKT!

Klaagmodus uit

Oké, dat was dat. En nu doorrrr…

Allereerst moet ik eens gaan bedenken welk “troostcadeautje” ik voor mezelf ga kopen. Tja, het moet wel een beetje leuk blijven, dat cancelen van die wedstrijden. Voor mijn gemiste halve marathon trakteerde ik mezelf op een tripje naar Warschau. Nu wordt het gewoon iets kleiners hoor, maar ik weet nog niet wat. Ik dénk een nieuwe fietsoutfit. Of misschien durf ik het aan en ga ik voor een tweedelige trisuit zodat ik alvast kan oefenen met fietsen op een dunnere zeem. Als ik de keuze heb gemaakt, dan horen/zien jullie dit uiteraard vanzelf.

Ik denk overigens dat ik zaterdag wel ga kijken naar de sprint triathlon. Zie het maar als zelfkastijding field research. Even kijken hoe dat nu eigenlijk écht in zijn werk gaat met die wissels en zo. De enige triathlon die ik ooit heb gezien, is de IronMan Hawaii via een livestream op mijn laptop. Oh, en vriendlief en ik zijn ooit in België bij een duathlon uitgekomen, waar we even hebben gekeken. Mocht ons dagje uit naar de sprint triathon doorgaan, dan volgt daar natuurlijk een (foto)verslagje van.

Om nog even in het positieve te blijven: ik heb vandaag daadwerkelijk de 5 kilometer weer aangetikt met hardlopen. Weliswaar met intervallen (100m wandelen – 400m hardlopen), maar hey, het begin is gemaakt. Mijn linkerknie is er nog niet helemaal gelukkig mee, dus ik denk dat ik weer een klein beetje moet minderen in de komende run. Waarschijnlijk vooral in tempo. Ik heb stukken met een pace van 4:40min/km gelopen, en dat is voor mij écht heel erg snel.

Ik geef de schuld aan Riff van Sander van Doorn dat door de oortjes van mijn mp3speler schalde. Met dat nummer zweef ik echt een soort andere wereld in en gaat de pas er flink op. Ken je ook zo’n nummer? Dan hou ik me aanbevolen :)

2 reacties

Voeg een reactie toe