Ingeschreven: Triathlon Weert

triathlonweert

Om mijn goede voornemens maar meteen in praktijk te brengen, heb ik me vorige week (met mijn brakke nieuwjaarshoofd) ingeschreven voor de sprint triathlon Weert! Nu is er geen weg meer terug. Er zal gezwommen, gefietst en gelopen worden. En dat allemaal onder streng toezicht van officiële officials van de Nederlandse Triathlon Bond. Oeh!

Hoewel ik in mijn vorige blog nog doodleuk vermeldde dat de sprint triathlon bestaat uit 1/8 van een complete Ironman, is dat toch niet helemaal waar. De afstanden liggen toch nét iets anders, en dat is helaas in mijn nadeel. Het zwemstuk is namelijk anderhalf keer de afstand die ik in eerste instantie dacht dat het was, namelijk 750 meter in plaats van 500. Dat wordt een zware dobber. Het fietsstuk is daarentegen weer net iets korter (jammer!), namelijk 19.8km in plaats van 22,5. Het hardlopen is wel gewoon een solid 5k.

inschrijving

Over dat fietsen en hardlopen kan ik me geen seconde druk maken. Het spektakel gaat plaatsvinden op 11 juni, en dan heb ik (als het goed is) een halve marathon erop zitten. Een 5k moet dan wel lukken, dacht ik zo. Fietsen wordt ook geen probleem, aangezien ik daar toch veruit de meeste ervaring in heb van alle drie de sporten. Maar dat zwemmen. Dat wordt nog wat.

Toevallig sprak ik op het nieuwjaarsfeestje met een sportieveling die de sprint triathlon van Maastricht heeft gedaan. Zelfs hij, een echte sportman als je het mij vraagt, wist slechts als 75ste van de 128 deelnemers te finishen (met een fietsrit van gemiddeld 37 km/u). En dat waren dames en heren door elkaar. Zijn oordeel: het zwemmen is verschrikkelijk zwaar, en dat heeft hem flink tijd gekost. Die vermoeidheid zet door tijdens het hardlopen, waardoor ook daar tijd verloren gaat.

Ik ga dus niet voor een bepaalde tijd. Ik ga met het doel om die triathlon te finishen en, om er toch nog wat “druk” achter te zetten, wil ik absoluut niet laatste worden.

Stiekem heb ik overigens wel een richttijd in gedachten: ongeveer anderhalf uur voor de hele zwik. Maar mocht ik dat niet redden, dan vind ik dat niet zo’n probleem. Finishen is de eerste stap! Volgend jaar ga ik me wel druk maken om tijden en dergelijke. Dat wordt dan mijn eerste goede voornemen voor 2017 ;).

 

Voeg een reactie toe