Ironman WK 2016 Kona Hawaii

Ironman Kona Hawaii

Yes! Vandaag is het weer zover! Vandaag strijden de grote triatleten der aarde voor de wereldtitel Ironman. In Kona, Hawaii, zijn de afgelopen week alle toppers van de wereld neergestreken, maar ook een duizendtal amateurs. Een bijzonder evenement dat ik ooit nog eens hoop mee te maken. Zowel een keer vanaf de zijlijn als een keer in het deelnemersveld. Maar goed, dat is toekomstmuziek. Nu bevindt de zijlijn zich namelijk thuis, achter de laptop. Net als vorig jaar wordt dit weer een avondje live stream, met uiteindelijk de live twitter feed. Want 9 uur lang voor de laptop zitten, vind ik toch wat veel ;).

De grote vraag is ook dit jaar weer: wie gaan er met de Ironman wereldtitel naar huis? Vorig jaar was mijn voorspelling best wel aardig uitgekomen. Jan Frodeno nam de titel voor de mannen mee naar huis en Daniela Ryf mocht de hoogste podiumplaats bij de vrouwen innemen. Mijn favoriete triatlete Mirinda “Rinny” Carfrae moest helaas afhaken vanwege een rugblessure, maar haar hubby Tim O’Donnell sleepte wel mooi de bronzen plak binnen.

Wat hoop ik?

Ik hoop dat Rinny de damestitel terugsteelt van Daniela Ryf, en dat O’Donnell de herentitel pakt. Hoe gaaf zou dat zijn?!

inronman rinny timFoto van Tim O’Donnell (rechts, cropped) via Raniel Diaz

Wat denk ik?

Daniela Ryf is dit seizoen niet op haar best geweest, dus ik denk dat zij haar Ironman wereldtitel moet inleveren. Ik dénk dat Rinny de top 3 kan halen, maar of ze gaat winnen durf ik niet te zeggen. Ik gok dat Meredith Kessler, Melissa Hauschildt, Heather Jackson en Jodie Swallow ook een top 5 notering gaan binnenslepen. Onze eigen (en enige Nederlandse pro dit jaar) Yvonne van Vlerken gaat hopelijk een top 10 notering binnenhalen. De top 5 zal lastig worden maar zou wel fantastisch zijn!

Bij de mannen gok ik dat het weer een Duits feestje wordt. Kienle wil revenge na vorig jaar en zal met Frodeno gaan strijden voor de nummer 1. Ik denk dat Tim O’Donnell ook nog wel kans maakt. Verder zullen Andy Potts en Tim Don ook een gooi doen naar een top 5 notering, denk ik. Wellicht dat zuiderbuur Frederik van Lierde ook nog in de buurt kan komen van een hoge notering.

Ook Ironman WK kijken?

Wil je vanavond ook met een bak chips voor de laptop kruipen? De livestream vind je hier!

Voor nu: veel succes triatleten, en dan in het bijzonder go Rinny & go Tim!

Add a Comment