Kona Hawaï inspirational mashup

Kona Hawaï

Ik heb er al regelmatig over geschreven: Kona Hawaï is wat elke triatleet betreft het event der events. Uiteraard behoort deelnemen nog even (lees: lang, heel lang) niet tot de mogelijkheden, maar het is ook al leuk om het vanaf de digitale zijlijn te volgen. Tijdens het evenement de live stream aan om de start te bekijken, en vervolgens de live twitter feed volgen om alle ins, outs, valpartijen, inhaalsessies enzovoorts mee te krijgen. I love it.

Afgelopen jaar, 2015, was helaas het jaar waarin mijn favoriet Mirinda Carfrae uitviel vanwege een rugblessure, maar waarin haar hubby Timothy O’Donnell wel even de bronzen plak bij de heren binnensleepte. Je kunt mijn verslagje over Kona Hawaï 2015 hier teruglezen. Geen zin? Geen probleem!

Het is namelijk nog leuker om het via beeld terug te kijken.

Ted Carr is elk jaar verantwoordelijk voor een leuke inspirational mashup video. Die van 2015 liet even op zich wachten, en na een tijdje vergat ik het. Toen ik zojuist doelloos op youtube aan het surfen was, kwam ik er bij uit. En hij is weer erg spectaculair geworden. Allemaal gave beelden achter elkaar gemonteerd onder de melodieën van wat catchy tunes. En met gave beelden bedoel ik ook écht gave beelden: zowel slowmo als normale beelden, gefilmd met een drone, gefilmd met helikopters, gefilmd door duikers, you name it. En alles uiteraard erg strak geëdit.

Het resultaat? Kona Hawaï Ironman 2015 in 11 minuten.

Normaal gesproken heeft Ironman zelf ook een fantastische recap video. In 2013 en 2014 maakten ze twee briljante filmpjes die ik dan ook beiden als inspiratiefilmpje heb gepost. Bekijk de blogpost inclusief filmpjes hier. Ik weet niet waarom, maar dit jaar hebben ze er niets van gebakken. Om de een of andere reden hebben ze besloten om er nauwelijks muziek onder te monteren. Zonde, want zo mist het toch wat feeling. Daarom verwijs ik je liever door naar de volledige recap, inclusief persoonlijke verhalen van zowel de pro’s als amateurs. De volledige NBC coverage van Kona Hawaï is écht het kijken waard. Dan ben je wel een uurtje zoet. Een voorbeeld van de persoonlijke verhalen die je in het onderstaande filmpje kunt horen/zien is het verhaal van Derek Fitzgerald die kanker overwon en in 2015 deelnam aan de Ironman.

“Great things can happen if you forget about the mountain that you have to climb and you just focus on the very next step, because over time those little steps add up to something pretty amazing! I’m the living proof” – Derek Fitzgerald

Enjoy!

Voeg een reactie toe