Kona Ironman recap

KonaIronman
Foto via http://www.triradar.com

Ironman Kona Hawaii. It’s done. En het was spannend.

Gisteravond heb ik de eerste 2,5 uur naar de livestream gekeken. Ik heb de pro heren zien starten, daarna de pro dames. Toen de age group heren en daarna de age group dames. Na 2,5 uur livestream ben ik op de bank gaan liggen met CSI, uiteraard met de live twitterfeed van @IronmanTri bij de hand. Behalve mijn ziek-zijn was het een prima avondje zo!

Mijn voorspellingen zijn overigens ook goed uitgekomen. Jan Frodeno sleepte de wereldtitel bij de heren binnen en Daniela Ryf pakte de zege bij de dames. Mirinda “Rinny” Carfrae, mijn favoriet, moest helaas al vroeg in de bike ride afhaken. Vorige week is ze aangereden tijdens een trainingsrit, en hierdoor had ze nu toch wat last van haar rug. Jammer, maar wel een goede keuze. Gezondheid voor alles, en wanneer je toch niet alles kunt geven, kun je net zo goed je husband Timothy O’Donnell gaan aanmoedigen. Dat heeft overigens geholpen, want Tim O’Donnell pakte de bronzen plak! Lange tijd fietste hij voorop en tijdens de marathon heeft hij nog erg lang op de tweede plaats gelopen. Helaas werd hij toch nog ingehaald, waardoor hij nu een treetje lager staat op het podium. Maar het is nog steeds een ongekende topprestatie!

IronmanKona_winners
Jan Frodeno & Daniela Ryf komen over de finish – foto’s via https://instagram.com/ironmantri/
  • Wist je trouwens dat Gordon Ramsay (“This chicken is so uncooked, a skilled vet could still save it!“) ook heeft deelgenomen aan de IMKona 2015? Hij kwam na een zeer prima 13:57:53 over de eindstreep. (Update: hij is dus toch niet gefinished, maar tijdens de marathon uit de race gestapt. Blijkbaar kon hij niets binnenhouden tijdens de fietsrit, waardoor hij tijdens de marathon volledig was uitgedroogd). Dit was trouwens zijn tweede deelname, want in 2013 wist hij de race wel uit te zwemmen/fietsen/lopen.
  • Wist je trouwens ook dat Sean Astin (Samwise Gamgee in Lord of the Rings) heeft deelgenomen dit jaar? Hij finishte in 15:30:31.
  • Wist je dat er 21 Nederlanders waren ingeschreven voor IMKona 2015? Hiervan zijn er 20 gestart en (zoals ik het zie) 18 gefinished. Carlo van Lienden zette de beste NL tijd neer met een 53ste plek overall (09:15:56). Beste vrouw was Pleuni Hooijman met 10:50:30.

Vanochtend heb ik de laptop weer opgestart, zodat ik tijdens het pannenkoeken bakken & eten de laatste binnenkomers nog kon zien. Helaas waren er ook dit jaar weer twee binnenkomers die nét na middernacht lokale tijd hun voet over de finishlijn zetten. Zo erg, want je bent officieel geen Ironman, aangezien je er langer dan 17 uur over hebt gedaan. Zo zonde. Maar ja, je hebt toch een van de zwaarste races ter wereld afgelegd, dus toch respect! Ik zou mezelf echter wel duizend keer afvragen: “Had ik daar niet nét iets harder kunnen fietsen, of de wissel nét iets sneller kunnen doen”.

Anyway: het was leuk! Volgend jaar kijk ik zeker weer. Ben benieuwd of Rinny haar wereldtitel dan weer terug kan pakken. En misschien dat Timothy O’Donnell dan de gouden plak bij de heren kan bemachtigen. Hoe leuk zou dat zijn :)

Add a Comment