Live: Ironman WK – Kona Hawaii

Ironman_Kona
Kona Ironman world championchips. Foto via triathlon.competitor.com

Yes! Today is the day!

Terwijl ik zelf al snotterend op de bank lig, bereiden de top triatleten van de wereld zich voor op hét evenement van het jaar: Ironman Kona in Hawaii. Oftewel: het wereldkampioenschap Ironman triathlon. De fietsen zijn naar de bike check in gebracht, de laatste materiaal checks zijn uitgevoerd en een goede bodem (koolhydraten stapelen) is gelegd. De toppers zijn er klaar voor.

Wie er gaat winnen? Dat is altijd een grote vraag bij races zoals deze. Ik hoop echter dat Mirinda Carfrae (Rinny), mijn topfavoriet, de dames zege gaat binnenslepen. Haar hubby Timothy O’donnell mag wat mij betreft de gouden medaille bij de heren bemachtigen. Om heel eerlijk te zijn, denk ik dat Rinny absoluut een kans maakt, hoewel Daniela Ryf ook een potentiële kanshebber is. Bij de heren denk ik dat Timothy O’Donnell naast de titel gaat grijpen, maar ik hoop dat hij voor een verrassing gaat zorgen! Sebastian Kienle is regerend wereldkampioen, dus wellicht dat hij er dit jaar ook weer met de titel vandoor gaat. Tenzij landgenoot Jan Frodeno de zegen voor zijn neus wegkaapt. We zullen het vannacht rond 03:00u gaan zien!

Eigenlijk had ik vandaag een optimaal dag-schema gepland: eerst lekker op stap, tot maximaal half 3 ’s nachts. Dan de #IMKona live stream aan om de finish van de toppers te zien, daarna slapen en morgenochtend rond 11 uur nog de laatste amateurs over de finish zien komen. Dat was het plan. Totdat mijn verkoudheid roet in het eten gooide. Klote verkoudheid.

De Ironman in Kona is trouwens een evenement dat hoog op mijn bucketlist staat. Vóór mijn dertigste wil ik een Ironman finishen, maar het ultieme doel is toch wel een deelname aan het wereldkampioenschap. Don’t worry, ik heb écht niet de illusie dat ik ooit kans zal maken op een titel of hoge notering. Net als bij marathons zijn er namelijk ook entry tickets voor amateurs beschikbaar. Amateurs die gemiddeld bijna dubbel zo lang over een Ironman doen dan de pro’s. Zo’n ticket wil ik ooit bemachtigen.  Aangezien dit erg lastig is, heb ik hier geen deadline aan vast gehangen. Ooit, dat is voldoende voor mij.

Anyway, terug naar #IMKona. Voor de liefhebbers: de livestream vind je hier.

Verder zeg ik alleen nog: Go Rinny & Go Timothy!

Add a Comment