New in: HUUB triathlon pak

Trisuit2

Misschien had je de previews op #instagram al voorbij zien komen: ik ben de trotse eigenaresse van een gloednieuw triathlon pak. Ik reed er helemaal voor naar Mill, Noord Brabant, om bij de Triathlonwinkel te gaan kijken naar tri-suits. Ik was al een tijdje op zoek naar een fatsoenlijk triathlon pak, maar omdat ik mijn sprint triathlon in Weert helaas moest cancelen, stond het weer wat lager op mijn prioriteitenlijstje. Maar goed, hij is er: mijn eigen HUUB!

Op zich viel het aanbod tri-suits me ietwat tegen, maar het is dan ook een relatief kleine sport in Nederland. Toch miste ik merken als Castelli, en Pearl Izumi. Merken die ik online wel veel ben tegengekomen. Volgens de verkoper heeft Triathlonwinkel deze niet in de collectie omdat het officieel fietsmerken zijn. Triathlonwinkel richt zich, zoals de naam al doet vermoeden, specifiek op triathlon. Zij hebben dus echte triathlonmerken in hun assortiment.

HUUB triathlon pak
His & hers :)

Anyway, ik paste drie verschillende tri-suits en kwam uiteindelijk tot de conclusie dat de HUUB Tri-suit Core het allerfijnste zat. Een heren triathlon pak, dat dan weer wel. De dames variant was namelijk uitverkocht in mijn maat, maar volgens de verkoper was het herenmodel eigenlijk gewoon hetzelfde als het damesmodel. Ik ben er inmiddels achter dat dit niet helemaal het geval is, maar op zich gaat het voor mij geen problemen opleveren (lees verder voor meer info hierover).

Ik ging dus met de wederhelft op tri-suit jacht, en ook hij schafte het HUUB Core triathlon pak aan. Samen triathlons doen in matchende outfits, lekker cheesy ;)

Ik ga nog geen complete review over het pak schrijven, vooral omdat ik er pas één keer mee heb gefietst. Ik kan er dus nog geen gefundeerde mening over geven. Maar ik wil jullie wel alvast een first impression geven.

HUUB design

Het triathlon pak is dus van HUUB design. Dit merk is vooral bekend om zijn wetsuits, maar ze hebben ook een aantal tri-suits in hun collectie. Het is een écht triathlonmerk en volgens de verkoper is, ik citeer, “élk aspect van het tri-suit wetenschappelijk onderbouwd”. Er zijn dus hele studies geweest om het triathlon pak zo aerodynamisch mogelijk door het water te laten glijden. Ook zei hij dat, en ik citeer weer, “het pak als beste is getest door een bekend online triathlon magazine én elke triatleet jaloers gaat zijn op je tri-suit”. Dat laatste weet ik niet zo zeker, maar ik kan in ieder geval bevestigen dat de damesvariant van het triathlon pak inderdaad als beste werd getest door 220triathlon.

Verschil tussen de dames en heren variant

Volgens de verkoper van Triathlonwinkel was er geen verschil tussen het dames- en herenpak, maar dat is niet helemaal waar. De damesvariant heeft namelijk een soort ingebouwde bh die het allemaal wat comfortabeler maakt tijdens het hardlopen. Nu heb ik het “geluk” dat mijn boezem niet zo omvangrijk is, dus ik zal er in het herenpak weinig last van hebben. Maar toch: het was wel fijn geweest als me dit even was verteld.

Huub CORE triathlon pak

First impression van het HUUB Core triathlon pak

Wat ik sowieso fijn vind, is het materiaal. Het is elastisch maar knelt niet. Het sluit als een soort tweede huid om je lichaam. Erg fijn. Sommige pakken hebben onder aan de pijpen een soort dikke omgezoomde rand met elastiek. De pijpen van dit pak hebben dit (gelukkig) niet: het materiaal is zo dun dat het lijkt alsof er niet eens elastiek in zit. Dit kun je goed zien op de “my point of view” foto die ik maakte voordat ik ging wielrennen: het pak sluit bij de benen echt perfect aan. Wat ook erg fijn is: de rits zit aan de voorzijde van het pak. Dus geen gekloot (excuse my French) met aan- en uittrekken.

En dan de zeem: ik ben natuurlijk gewend om met redelijk dikke zeem te fietsen. Een tri-suit zeem is ontzettend dun omdat deze geen water op mag nemen tijdens het zwemmen en tevens comfortabel moet zitten tijdens het hardlopen. Die dunne zeem merk je wel tijdens het fietsen: vooral aan het begin van de fietsrit is het even wennen. Ik reed even snel 35 kilometer om het pak uit te testen en ik moet zeggen dat ik na een tijdje niet echt verschil meer merkte met mijn gebruikelijke wielrenshorts. Ik weet natuurlijk niet of dit ook geldt bij 90k+ ritten, maar ik denk dat dit gewoon een kwestie is van wennen.

Nadelen? Tot nu toe heb ik er één ontdekt: aan de binnenkant van de broekspijpen zit geen anti-slip randje, waardoor de broek tijdens het fietsen een beetje opkroop. Absoluut geen drama, maar dat is iets wat me tijdens het fietsen in ieder geval opviel. Wellicht dat zo’n antislip randje tijdens het zwemmen en/of hardlopen erg vervelend is, en dat het er daarom niet in zit. Dus noem dit maar een nadeel onder voorbehoud :)

Ik heb nog niet gelopen of gezwommen met het triathlon pak, dus daar kan ik nog geen mening over geven. Ik ben tot nu toe in ieder geval wel tevreden over de kwaliteit. Oh, ook handig: het tri-suit mag gewoon op 40 graden de wasmachine in. Geen gedoe met handwas, top!

Zodra ik het hardgelopen en gezwommen in mijn nieuwe tri-suit, zal ik nog een iets uitgebreidere review online plaatsen!

Voeg een reactie toe