New in: Twee speedo’s

Speedo

Ik wist dat het moment ooit zou komen, maar ik heb telkens een reden gevonden om het uit te stellen. Ik heb zelfs al een keer in de Intersport gestaan voor een uitgebreide doorpas sessie, zonder dat ik uiteindelijk iets kocht. Maar gisteren is het dan eindelijk gebeurd: ik heb een Speedo gekocht.

Twee speedo’s, om precies te zijn. Nu hoor ik je denken: “mens, wat moet je met twéé speedo’s”. Nou, de één is een badpak van het merk Speedo, en het andere item is een zwembril. Twee speedo’s dus.

Nu ben ik erachter gekomen dat het aanschaffen van een badpak niet bepaald gemakkelijk is. Reden? De maat. Ik heb normaal gesproken in nagenoeg álles maat 36, maar ik kan je vertellen dat de maat 36 badpakken die ik aantrek nog het dichtst in de buurt komen van dwangbuizen. Toch maar richting de maat 38 dan. Die zit gelukkig al een stuk beter.

Toch heeft ook maat 38 een probleem: met mijn bescheiden cupmaat zie ik er al snel uit als een jongetje. Grmmpfh. Hetgeen dát er zit, wordt vakkundig door het stretchy materiaal platgedrukt waardoor ik bijna als mijn mannelijke alter ego Carlo door het leven zou kunnen gaan. Maar goed, het is geen modeshow en ik ben vast en zeker niet de enige met dat probleem. Dus dat nemen we maar voor lief.

Maar ja, hoewel je in het pashokje redelijk kunt inschatten of iets goed zit of niet, is het altijd maar afwachten hoe het badpak zich in het water gaat gedragen. Lubbert ‘ie uit, en zo ja, hoe erg? Dat is iets waar ik binnenkort achter ga komen, wanneer ik mijn nieuwe aankoop voor een test swim ga meenemen naar het zwembad.
Uiteindelijk neem ik namelijk een mooi zwart/roze speedo badpak mee naar de kassa.

Het uitzoeken van de zwembril gaat gelukkig een stuk gemakkelijker: ruim driekwart van de brillen valt af omdat het kinderexemplaren, dan wel niet-lekker-zittende exemplaren zijn. Het speciale dames model zit ook voor geen meter, dus er blijven slechts twee unisex brilletjes over. Eentje is lelijk, eentje iets minder lelijk, dus het minder lelijke brilletje gaat mee naar huis.

En nu wordt het tijd om mijn allereerste zwemtraining in te plannen.

(Oh, en ik kan helemaal niet zo goed borstcrawlen, dus dat wordt nog wat)

Voeg een reactie toe