To tri or not to tri?

tri

Gisteren werd er even aan herinnerd dat ik mijn blog een hele maand niet heb geüpdatet. Dat was niet de bedoeling. Oeps. Helaas heb ik daar wel een reden voor: Ik heb namelijk nauwelijks gesport. Mijn geliefde racefiets heb ik nog amper laten genieten van de buitenlucht, mijn hardloopschoenen hebben bizar weinig asfalt gevoeld en mijn badpak ligt al een tijdje eenzaam in de kast te wachten tot ik weer eens wat baantjes ga trekken. Maar het komt er niet van. Waarom niet? Momenteel zorgen mijn linkerknie en rechterheup ervoor dat ik nog geen halve kilometer pijnloos kan hardlopen. Zonder hardlopen geen triathlon. Ik dacht dat rust wel het een en ander zou oplossen,  maar dat is helaas niet het geval.

Daarnaast is ook nogal frustrerend om een jaar lang te werken aan herstel, en er vervolgens achter te komen dat je er slechter voor staat dan aan het begin van het traject. Van de ene blessure in de andere rollen is gewoon écht niet leuk. En wanneer je dan vervolgens ook nog eens een aantal events moet afzeggen (elk hardloop event dat in de planning stond), dan zorgt dat voor een dramatische daling van motivatie, kan ik je vertellen. De fysio bleef ultra positief en bleef élke afspraak herhalen dat hij mij pijnloos kon laten lopen. Hierdoor waren mijn verwachtingen hoog en die werden niet waargemaakt. Waarschijnlijk ook mijn eigen schuld, want ik wil altijd té snel té veel. Maar goed, de huidige status is dus, exact als meer dan een jaar geleden: linkerknie en rechterheup in de spreekwoordelijke kreukels.

Maar ik ben wel op het punt gekomen dat ik er (alweer) iets aan ga doen. Na een maandje kniezen, balen, zelfmedelijden en de hele rompslomp, ben ik weer actief begonnen met maatregelen nemen. De klaagperiode is bij deze voorbij en vanaf nu wordt het positief vooruit kijken!

De fysio afspraak is inmiddels gemaakt (vanmiddag!) en de sportmotivatie is weer aanwezig. Nu hopen het herstel ook een beetje wil vorderen, zodat ik heeeeul misschien de sprint triathlon in Weert niet hoef af te schrijven (in tegenstelling tot de city run en halve marathon, die ik beiden met pijn in mijn hart heb moeten skippen).

De vraag wordt dus:

To tri or not to tri?

I’ll keep you updated!

One Comment

Add a Comment