Fietsschoenen upgrade: Hello Sidi Eagle 7

Mijn eerste (en tot voor kort enige) paar fietsschoenen waren van het merk Shimano. Het was niet bepaald crème de la crème: ze zijn best wel bulky en winnen wat mij betreft niet echt een schoonheidsprijs. Maar ze deden prima dienst. Na een aantal jaar rondgereden hebben met mijn Shimano klompen, vond ik het wel eens tijd voor een upgrade. So may I present to you: mijn gloednieuwe Sidi Eagle 7.

Sidi Eagle 7 MTB

Leuk detail om mee te beginnen: ik bestelde de schoenen op 4 juni via Athleteshop. Ik ben niet snel ontevreden over een webshop, en ik snap maar al te goed dat er af en toe dingen kunnen misgaan, maar na bijna 6 weken (!) had ik nog steeds geen schoenen in huis en had ik al zeker 10 mails ontvangen met telkens een nieuwe leverdatum. Zelfs handmatig geschreven berichten dat ik het pakketje op dag x zou ontvangen, en daarna weer net zo hard een automatische systeemupdate dat het pakketje alwéér vertraagd was.

Uiteindelijk waren we het wachten beu, cancelden we de order bij Athleteshop en bestelden we de schoenen via Wiggle.nl. Die doen dus wél gewoon wat ze beloven, en zelfs meer. Het pakket kwam namelijk 4 dagen eerder aan dan hun geschatte leverdatum. (#nietgesponsord -> netjes zelf betaald en gewoon erg tevreden).

Kijk Athleteshop, daar kunnen jullie van leren.

Anyway: terug naar de schoenen.

Sidi Eagle 7 MTB unboxing

Here they are.

Sidi Eagle 7 MTB Wiggle

Het zijn Sidi Eagle 7 MTB herenschoenen.

Yep: herenschoenen. Want het damesaanbod is vaak nogal roze, en de meer neutrale damesschoenen zijn vaak een stuk duurder dan hun mannelijke tegenhanger (Waarom dan?). En ook yep: mountainbikeschoenen. Deze lopen gewoon een stuk gemakkelijker. Het zijn dus SPD pedalen, maar wel een kleine variant die toch nog zorgt voor een relatief optimale krachtoverbrenging van persoon naar fiets.

Op de klittenband zit een strip die er voor zorgt dat de klittenband niet zo maar loslaat.

Sidi Eagle 7 MTB klittenband

Look how pretty they are. Best wel een goede upgrade, als je het mij vraagt.

Sidi Eagle 7 MTB vs Shimano mtb

Ik heb ze uiteraard wel gepast, maar heb er nog geen fietsritje mee gemaakt. Ik hoop (en verwacht) dat dat eerste ritje snel gaat plaatsvinden!

Add a Comment