GCN op Youtube

GCN-_1

Wielrennen is serious business, maar er is gelukkig ook genoeg ruimte voor een beetje fun. Zo is er een stel wacko’s op YouTube dat zich bezig houdt met het maken van grappige youtube filmpjes over, jawel, wielrennen. Ze posten hun filmpjes op het account GCN, ofwel Global Cycling Network. Toen boyfriend me hier over vertelde, hoefde ik de filmpjes in eerste instantie niet per se te zien. Maar afgelopen zaterdag, nét voordat we (een mooie 111,1 km) zouden gaan fietsen, moest ik verplicht één van de GCN filmpjes kijken. Waarom? Omdat ik een wafel mee wilde nemen op de fiets, en vriendlief vond dat dat echt niet kon. Daarop liet hij mij het volgende filmpje zien:

Overigens komt er in het hele filmpje geen wafel voor, aangezien GCN kiest voor ietwat aparter en minder voor de hand liggend voedsel zoals kebab, pizza en muesli met melk.  Op de fiets? Jawel.

Als aanvulling op het bovenstaande filmpje kun je ook nog het “10 things not to drink on a bike” filmpje kijken.

Overigens heeft GCN ook nog serieuze filmpjes die je kunt kijken. Zo hebben ze filmpjes over onderhoud, of je beter in of uit het zadel kunt klimmen en filmpjes over epic climbs zoals de Alpe D’Huez en Mont Ventoux.

Al met al is GCN een leuke vorm van tijdsbesteding op YouTube op een avond zoals deze (waarop de regen weer met bakken uit de lucht komt).

Voeg een reactie toe