Kan ik een fiets van €2500,- goedpraten?

fiets ecard

Laat ik mijn eigen vraag maar meteen beantwoorden: Nee. Ik heb ‘em overigens nog niet gekocht hoor, maar het feit dat ik het overweeg, is al ernstig. Als iemand mij 5 jaar geleden had gezegd dat ik erover zou denken om zo veel geld aan een fiets uit te geven, dan had ik je ter plekke voor gek verklaard. Hallo, voor tweeënhalf duizend euro kun je wel leukere dingen doen dan een fiets kopen.

Dat vind ik nog steeds wel hoor. Reizen bijvoorbeeld. Ik zou twee prachtige maanden naar Azië kunnen voor dat geld. Maar dat haal ik niet qua vrije dagen en ik denk niet dat vriendlief mij nog eens twee maanden alleen naar het buitenland zou laten gaan. En na reizen is fietsen wel “the next best thing” waar ik zo’n anderhalf maandsalaris aan kwijt zou kunnen.

Fietsen geeft namelijk, net als reizen, een ultiem gevoel van vrijheid. Die vrijheid mis ik wel een beetje in het dagelijks leven. Werk, rekeningen, belasting, huis, auto: allemaal (betaal)verplichtingen waaraan je moet voldoen. Fietsen is dan de ultieme vorm van ontspanning. Dé manier om af te schakelen. Heerlijk!

Maar goed, ik héb een fiets. Waarom zou ik nóg een fiets moeten hebben? En dan vooral een van €2500,-.
liv avow advanced 2017 fiets

Dat komt omdat dit een héle mooie fiets is. Het is de iets minder chique variant van deze fiets, waar ik al een appreciation blog over schreef. Nu is die Liv Avow Advanced Pro 0 gewoon niét te betalen: €5500,-. Dat gaat me te ver. De iets minder professionele variant, de Liv Avow advanced 2017, is echter beter betaalbaar (2500 euro). En in Engeland is ie nog goedkoper (2096 euro) en tweedehands in Engeland nóg goedkoper (1164 euro).

Als die tweedehands variant nu fijn hier in Nederland had gestaan, dan had ik em meteen geadopteerd en een goed thuis gegeven. Maar helaasch.

Dus ik zit nog in tweestrijd. Er zijn een aantal pro’s en cons. De pro’s:

  • Allereerst heeft vriendlief 3 fietsen en ik maar 1. Dat is niet eerlijk. Met die Liv kan ik de balans een beetje terugbrengen in het huishouden.
  • Momenteel rijd ik op een mannenfiets. Dat is op zich geen probleem, maar Liv is speciaal gemaakt voor dames. En ik ben een dame. That bike is made for me.

Cons:

  • Tweeënhalf-fucking-duizend euro. Uhhh.
  • Vier fietsen passen nu prima in onze cycling cave. Een fiets erbij zou krap worden. Nouja, het zóu wel passen met een beetje passen en meten.

Lastig, lastig.

Kan ik die fiets goedpraten? Nee, maar ik wil ‘em nog steeds.

Voeg een reactie toe