Mijn allereerste wieler crash ooit

crashuns

Het zonnetje komt tevoorschijn en de temperaturen stijgen tot boven ‘ik-voel-mijn-tenen-niet’ : oftewel: fiets tijd! Mijn good old Bulls racefiets heeft weer wat kilometers gemaakt, en daar ben ik ontzettend happy mee. Helaas heb ik ook een valpartij meegemaakt, mijn allereerste echte wieler crash ooit. Ik ben wel ooit half gevallen. Bijvoorbeeld de eerste keer dat ik met klikpedalen reed, de straat nog niet uit was, moest remmen en vergat om uit te klikken. Tja, klikpedalen is de eerste keer altijd even wennen. Daarna ben ik altijd netjes op mijn fiets blijven zitten, tot vorige week…

Die valpartij was trouwens niet zo dramatisch als het misschien klinkt. Ik kwam uit bij smal weggetje naast een plein waar ineens twee auto’s langzaam aan kwamen rijden, een oud vrouwtje op haar scootmobiel (zonder oog voor haar omgeving) midden op straat besloot om stil te gaan staan, een fietser daar omheen reed… en ik. Mijn snelheid was nog geen 5km per uur en ik nam de situatie goed in me op. Toch maar de stoep op, dacht ik. En daar ging het mis. Ik kwam te schuin in waardoor ik het stoepje niet op kwam maar er tegen aan reed en omviel. Just like that. Het moet heel debiel hebben uitgezien.

Resultaat: tandwiel in mijn enkel. In het begin wilde ik mijn route nog afmaken. Echt zeer deed het niet. Maar terwijl ik verder reed, zag ik dat het vrij dramatisch begon te bloeden. Verdorie. Dus toch maar linea recta naar huis gereden. Ik was op z’n zachtst gezegd not amused. Thuis meteen de olie uit de wond geschuurd en goed ontsmet. Het deed zeer, maar lang niet zo erg als ik had gedacht. Reden? Het tandwiel heeft enkele zenuwen doorgesneden. De plek rondom de diepste wond is dus volledig gevoelloos.

Nu heb ik dus een schitterend (not) nieuw litteken op mijn rechterbeen, om mijn linkerbeen vol littekens van de Thailand scooter crash te compenseren. Ik ben overigens wel bezig om mijn linkerbeen weer littekenvrij te krijgen met een dermaroller. Zo’n rol met naaldjes die de aanmaak van nieuw weefsel en collageen bevordert. Ik hoop dat het werkt, zodat ik die behandeling straks ook op mijn rechterbeen kan toepassen.

Voeg een reactie toe