Racefiets aan de muur

Racefiets_interieur

Zowel vriendlief als ik zijn fietsliefhebbers: we hebben beiden een racefiets en daarnaast heeft mijn wederhelft ook nog een mountainbike die zo uit de kluiten gewassen is dat ik ‘em “het slagschip” noem. Deze tweewielers staan in de berging, die ook meteen fungeert als oud papier hok, opbergruimte van groenten en fruit, sportbasis (met schoenen, kleding etc.) en wasmachine/droger/droogrek hok. We kunnen dus wel stellen dat de berging erg vol staat. Tel daar bij op dat de boyfriend onrustig wordt van rommel en dingen die niet zijn opgeruimd, en je kunt wel bedenken dat dit niet zo’n opperbeste combinatie is.

Terwijl ik een paar dagen geleden mijn tijd nutteloos aan het weg-pinteresten ben (tijd die ik eigenlijk op de tacx had moeten zitten, domme domme ik), kom ik op fiets gerelateerde pins terecht. Natuurlijk moet ik me even vergapen aan strontdure tijdritfietsen, maar al snel kom ik op interieur & racefietsen. En wat zie ik daar…

… een racefiets aan de muur hangen

Aan de muur? Yep, maar dan op een ontzettend smaakvolle manier. De racefiets wordt middels een muurbeugel aan de muur bevestigd en is eigenlijk een kunstobject op zich! Wanneer je weinig plek hebt in huis of wanneer je bijvoorbeeld niet de luxe hebt dat je een garage of berging aan het huis vast hebt, dan is een racefiets aan de muur de perfecte oplossing. Je hebt je kostbare bezit sowieso altijd in de buurt en daarnaast ziet het ook nog eens mooi uit, althans, dat vind ik. Om dan ook maar meteen het nadeel in de groep te gooien: je fiets dient natuurlijk wel altijd spik & span te zijn, want het ziet er natuurlijk niet uit wanneer je een modderige tweewieler tegen de muur monteert. Daarnaast zal je witte muur dat ook niet zo waarderen, gok ik.

Anyway, ik ben fan. En wellicht dat we ook daadwerkelijk zoiets in praktijk gaan brengen (aangezien we toch van plan zijn om de hut ietwat te verbouwen). Ze komen dan wel in de berging te hangen, en niet in de woonkamer. Wij hebben de luxe van de berging en dan is het natuurlijk handiger om de racefietsen daar aan de muur te hangen.

Ik heb uiteraard enkele voorbeelden van the interwebz geplukt zodat je een idee krijgt van de mogelijkheden.

Cycling1
foto via http://thevintagologist.tumblr.com *
Cycling4
Foto via http://www.despinacurtis.co.uk/commercial *
Cycling5
Foto via http://www.interiorjunkie.com *
Cycling3
Foto via http://www.selectionneurs.com/2012/06/15/lola-bikes-and-coffee *
Cycling6
Foto via http://www.fubiz.net *
Cycling7
Foto via http://www.contemporist.com *
Cycling8
Foto via http://sorakeem.tumblr.com *

 

Foto via https://www.etsy.com/nl/shop/WeAreChrome*
Foto via https://www.etsy.com/nl/shop/WeAreChrome *

* Aangezien de foto’s via Pinterest zijn gevonden, is het lastig om de oorspronkelijke bron te achterhalen. Mocht je de correcte bron weten, laat het dan alsjeblieft weten zodat ik het kan aanpassen.

Add a Comment