Spinning is winning

I’m a little late to the party, ik weet het. Maar ik heb het wel helemaal ontdekt hoor: Spinning. Stukgaan op een fiets, maar wel in het comfort van binnen. Nu ik weer ben begonnen met trainen, kwam ik namelijk tot de conclusie dat fietsen op een laag pitje heeft gestaan. Té laag. Daarom ben ik er even goed voor gaan zitten om te kijken wat ik op het gebied van fietstraining kon gaan doen deze winter.

De wederhelft wilde me al mee op sleeptouw nemen. Gewoon lekker buiten, want hij is namelijk een echte rauwdauwer. Een buitenfietser van het type “niet klagen maar fietsen”. Regen? Kou? Sneeuw? Allemaal geen probleem. Hij stapt elke keer weer zijn cyclocrosser of mountainbike, en hij vindt het nog leuk ook.

Ik niet.

Ik ben een sissy fietser.

Dit najaar heb ik één (ja 1) buitenrit gereden, en ik vond er geen drol aan. Het regende niet eens, maar het was koud. En ik hou niet van kou. Het probleem is namelijk dat je je er niet fatsoenlijk op kunt kleden. Het is al snel óf te warm óf te koud, en vaak wisselt dat gevoel zich ook nog eens af gedurende de fietsrit.

Spinning is winning

Tijdens mijn buitenrit (van iets meer dan 40k) duurde dan ook zeker zo’n 12 á 15 kilometer voordat ik het enigszins comfortabel had. Maar écht leuk vond ik het allemaal niet. Ik was dan ook blij dat ik mijn tweewieler weer binnen kon parkeren na 41 km.

Buiten hardlopen in kou en/of regen vind ik helemaal niet zo’n groot probleem. Maar fietsen des te meer (ik fiets liever in deze temperaturen). Daarom besloot ik om eens een spinning lesje mee te pikken. Gewoon bij mijn sportschool, Loods 37.

Spinning Loods 37 Weert

Afgelopen woensdagochtend kwam ik als complete noob binnenlopen in de spinning zaal. Ik kreeg eerst een beetje uitleg over het afstellen van de fiets en de weerstandsknop, en daarna konden we van start. In het begin had ik het wel erg zwaar, maar ik kreeg al snel handigheid in het instellen van de weerstand. Vanaf dat moment was het geweldig en heb ik het zo weten te timen dat ik na het laatste nummer he-le-maal naar de kloten was. HEERLIJK! Daarbij hadden we ook nog eens 80’s muziek om op te sporten, dus mijn eerste spinning les kan de boeken in als een groot succes.

Spinning is winning

Zo’n groot succes dat ik afgelopen zondag nogmaals ben gegaan, en morgen weer. Ik ga dit, als het even kan, twee keer per week in mijn training schedule opnemen.

Ik weet dat buiten fietsen eigenlijk beter is. Maar ik ga toch niet buiten fietsen met slecht en koud weer, en dan is spinning altijd nog beter dan niét fietsen. Toch?