Wielrennen: de eerste rit van het jaar!

gopro cycling wielrennen

Het is officieel: ik ben echt in het verkeerde land geboren. Die subzero temperaturen, daar kan ik dus echt niet tegen. Ik heb de afgelopen maanden dan ook in mijn fleece dekentje geleefd. Op zo’n grauwe en koude dagen heb ik gewoon bizar weinig zin om naar buiten te gaan, tenzij de zon zo hard schijnt dat je netvlies bijna wordt weggebrand en de temperaturen op z’n minst in de double digits zitten.

Maar er is hoop.

Gisteren was namelijk de eerste dag met oprecht fijn weer. De warmste 15 februari ooit, bleek later. Daar heb ik gelukkig optimaal gebruik van kunnen maken: de eerste wielerrit van het jaar is namelijk verreden. Hoera!

gopro wielrennen

Ik had wielrennen stiekem al een beetje op de planning staan, maar toen de wederhelft mij ’s ochtends een mailtje stuurde dat hij die middag ook vrij zou nemen om een ritje te gaan maken, was ik om. Als het verdorie 15 graden is, dan moet je daar gebruik van maken. Toch? Vriendlief kocht gisteren overigens een tweedehands cyclocrossfiets / veldrijfiets van Cube die ook meteen wilde uitproberen. Uiteraard moest deze special occasion vastgelegd worden, dus de GoPro ging ook mee.

Ik droeg mijn Sportful wielersetje met been- en armstukken en daar overheen nog een lang Avento wielershirt. In het begin van de rit had ik ook nog winterhandschoenen aan. Die trok ik echter binnen 1 km al weer uit: véél te warm. Ik was überhaupt veel te warm gekleed. Nóg een reden waarom ik een zomerfietser ben: nooit een issue met te warme of te koude wielerkleding ;). Maar dat mocht de pret niet drukken.

cycling gopro

We hebben een rit gemaakt van 33 kilometer en het was héérlijk. Verder had voor mij ook niet gehoeven, want mijn nek en schouders zijn nog niet helemaal klaargestoomd voor het nieuwe wielerseizoen. Rustig opbouwen dus.

Ja, ik heb dit echt gemist. Buiten sporten beats binnen sporten met gemak. Doordat ik in de winter niet heb kunnen hardlopen zoals ik het had gepland, waren mijn buitensport mogelijkheden redelijk beperkt. Of zeg maar gerust: afwezig.

De reden van mijn hardloopstop, om een lang verhaal kort te maken: spierknoop in kuitspier – fysio – losmasseren (en dat is niet zo prettig als het klinkt, verre van zelfs).

Maar nu kan ik weer naar buiten! Mijn geliefde Bulls racefiets heeft zijn ontgroening voor 2017 gehad en voor mij is het fietsseizoen officieel geopend. Fijn extraatje: ik heb in geen weken zo heerlijk geslapen als afgelopen nacht.

Ik noem het: fietstherapie.

En het werkt!

Add a Comment