Wielrennen in het najaar: de outfit

budget wielrennen outfit

Wielrennen in het najaar: eigenlijk is dat een erg goed idee. Je bent sportief bezig en je begint daarom fitter aan het nieuwe sportseizoen (voorjaar), dus je hebt competitive advantage ten opzichte van je concurrentie. Kortom: best wel wat voordelen. Maar je hebt er wel speciale kleding voor nodig en die had ik tot voor kort niet. Tot voor kort inderdaad, want Fietstoebehoren.nl stuurde mij een setje fietskleding, speciaal voor het najaar.

Ik kreeg een volledige set van het merk Avento thuisgestuurd. Ik kende het merk niet, maar ik kwalificeer het als een budgetmerk. Dat is ook wel eens leuk for a change, want gemiddeld ben je echt heel erg duur uit wanneer je uitsluitend voor de a-merken zoals Bioracer, Castelli en Rapha (liefde voor Rapha) kiest. Maar Avento is dus wat meer portemonnee-vriendelijk. Wielrennen on a budget, yay!

budget wielrennen outfit Avento

Ik ontving een lange fietsbroek met zeem, een trendy fietsshirt met lange mouwen en een paar fietssokken. Ik wist niet goed wat ik ervan moest verwachten, want ik heb geen andere najaarsfietskleding in mijn collectie. Ik moet echt zeggen dat de kwaliteit me zeker niet tegenvalt.

De broek sluit mooi aan en de zeem is erg dik. Misschien wel wat té dik voor mijn smaak, maar goed, het zit op zich wel comfortabel op de fiets. Het fijne is dat de broek bretels heeft waardoor deze niet afzakt tijdens het wielrennen. Win! Het materiaal is warm genoeg voor in de herfst en wellicht dat je er in de winter ook nog mee vooruit kunt.

Het shirt is redelijk dun, dus met alléén het Avento shirt zou ik in dit weer geen ritje gaan maken. Daar is het toch echt net wat te fris voor. “Laagjes” is echter het sleutelwoord, dus je kunt je outfit opbouwen tot je het warm genoeg hebt.

De sokken, tja, daar kan ik weinig over zeggen. Het zijn fietssokken. Ik heb ze gekozen in een kek roze kleurtje dat een beetje aansluit bij de rest van de outfit. Wielrennen doe je in stijl, toch? ;)

Anyway: ik heb de outfit dus compleet en ik kan nu fijn de fiets op! Maar dat deed ik afgelopen weekend niet. Ik was zo ontzettend moe dat ik me er niet toe kon zetten om een langere rit te maken (ik kreeg er met alle moeite van de wereld nét een hardlooprondje uitgeperst). Maar die langere fietsrit gaat wel zeker nog komen! Dan zal ik nog wat dieper ingaan op de producten en hoe (comfortabel) ze zitten. Dat kan ik beter beoordelen tijdens een degelijke lange rit dan aan de hand van een klein blokje om ;)

Deze producten heb ik gekregen van Fietstoebehoren.nl

Voeg een reactie toe