Wielrennen: Just a ride

wielrennen gopro

Het ging zo ontzettend de goede kant op met het weer, maar Nederland zou Nederland niet zijn als we niet midden in de lente zouden terugvallen naar de single digits qua temperatuur. Ik baal er ontzettend van, want bij gebrek aan fijn zittende fietskleding voor slechter weer stap ik liever gewoon in een korte outfit op de tweewieler. Ja, ik weet het, ik moet echt gaan investeren in lange fietskleding.

Voordat de herfst-in-de-lente weer zou beginnen, heb ik wel nog een fijne, warme en zonnige fietsrit kunnen maken. Het kwik boven de 20 graden. Licht bewolkt maar met een fijn zonnetje. Veel wind, maar dat zorgt alleen maar voor een intensievere training. Ik zeg: perfect weer om te wielrennen.

Mr Fysio gaf namelijk aan dat ik mijn hardloopschoenen beter nog even kon laten staan, maar dat ik de overige trainingen wel gewoon kon oppakken. Vanwege een behandeling bij de huidtherapeute is zwemmen in chloorwater nog even een slecht idee, maar wielrennen kan wel (mits ik me goed insmeer met factor 50). So I did.

wielrennen strava

Dit was trouwens geen rit met een doel. Ik had geen specifieke afstand in gedachten, en ook geen specifieke gemiddelde snelheid. Voorheen trainde ik veel op trapfrequentie, maar nu ik gewisseld ben van fietscomputer (van Sigma naar Garmin Fenix 3) heb ik geen trapfrequentie sensoren meer. Nu train ik dus vooral op snelheid en gemiddelde snelheid. Die trapfrequentie sensoren staan overigens wel nog op de wishlist. Maar poeh, die wishlist begint toch aardig lang te worden.

Wat is triathlon toch een dure sport.

Maar goed, terug naar mijn fietsrit. Het waaide écht hard, dus geen geweldig gemiddelde. Maar ik moet eerlijk zeggen dat me dat niet zo veel uitmaakt. Het doel van de rit was om gewoon lekker op de fiets te zitten. Dat is gelukt.

Ik heb echt genoten.

Voeg een reactie toe