Wielrennen op de tacx

Tacx

Omdat ik een soort klaagblog heb geplaatst over het hardlopen, vind ik het nu tijd om een positieve blog te plaatsen over het fietsen. Dat gaat namelijk erg goed! “Fietsen? Met dit weer?”, hoor ik je denken. Yep, maar niet buiten. Ik heb een Tacx en ik ben er ont-zet-tend blij mee…

Een tacx is dus zo’n apparaat waar je je wielrenfiets in kunt ‘klikken’ zodat je er eigenlijk een hometrainer van maakt. Hij is officieel niet van mij, maar van mijn vriend. Maar hij heeft er een hekel aan om binnen in de berging te fietsen. Is ook wel begrijpelijk, want het kan dodelijk saai zijn. Je zit alleen maar voor je uit te staren en er is totaal geen wind dus als je te hard fietst verander je ter plekke in een zweet waterval (ja, zélfs met deze temperaturen). Gelukkig zweet ik niet zo snel, dus voor mij is het wat dat betreft al plezieriger. Ook voor die saaiheid heb ik een mooie oplossing gevonden.

Ik parkeer mijn tacx voor het aanrecht in de berging, plaats de iPad erop, zet Netflix aan en begin te fietsen. Zo simpel! Eerlijk is eerlijk: dit maakt tacxen een stuk leuker! Om mezelf te motiveren heb ik bepaalde films en series die ik dus ook alleen maar op de tacx mag kijken. Zo had ik de Millennium trilogie (de Zweedse versie) omgedoopt tot tacx films, en geloof het of niet, maar ik heb me netjes aan mijn eigen regels gehouden. Alleen maar Millennium kijken als ik op de tacx zit!

Alle tacx ‘ritjes’  duren bij mij precies één uur (op twee stuks van respectievelijk een half uur en drie kwartier na). Ik vind een uurtje wel een fijne tijd om te fietsen. Het is precies lang genoeg om de benen enigszins te trainen zonder dat het écht saai wordt (ja, zelfs met Netflix wordt het op den duur een beetje boring). Echt zwaar is het overigens niet echt. Zelfs met maximale weerstand is het gewoon prima te doen, en soms zelfs aan de lichte kant. Eerlijk gezegd hoef ik ook geen bergtraining te doen op mijn tacx. Als ik de winter doorkom door zo zo’n drie keer per week een uurtje te wielrennen, dan heb ik niks te klagen.

Voeg een reactie toe