Wielrennen op Tweede Kerstdag

Wielrennen met GoPro uitzicht

De Kerstdagen zitten er weer op, de exorbitante diners zijn weer verorberd en de cadeautjes zijn uitgepakt. Ik hou er echt van. Het Kerstgevoel is overigens niet echt aanwezig door die bizar hoge temperaturen, maar door dit heerlijke weer kon ik op Tweede Kerstdag wel een heerlijke fietsrit maken.

And I loved it.

Een witte Kerst is overrated. Een zonnige Kerst met hemelsblauwe lucht en 15 graden is beter!

In eerste instantie wilde ik gaan zwemmen. In België vieren ze namelijk geen tweede Kerstdag, dus Aquadroom was gewoon geopend. Maar waarschijnlijk zal half België zijn/haar kerstdiner eraf willen zwemmen, en ik heb niet veel zin om mijn lane weer te delen met acht anderen. Dan toch maar naar de sportschool? Terwijl ik naar buiten kijk, bedenkend wat ik ga doen, besef ik dat het weer veel te lekker is om binnen te sporten. Ik ga naar buiten!

Goede keus. Het is namelijk héérlijk. Zonnetje, een graad of 15, blauwe lucht met een klein beetje sluierbewolking: Perfecto!

Wielrennen met GoPro outfit

Ik draag (bij gebrek aan beter) mijn Aldi hardloopjack over mijn normale fietsoutfit, maar op veel stukken is dit jasje eigenlijk te warm. Ik had beter mijn armstukken kunnen aantrekken. Maar goed, de juiste outfit uitkiezen op dagen zoals deze is sowieso niet mijn sterkste punt. Verder draag ik mijn beenstukken en overschoenen, die beiden ideaal zijn in deze temperaturen.

Ik vertrek met het idee om ongeveer 25 kilometer te wielrennen, maar omdat het buiten zo ontzettend fijn is, plak ik er nog bijna 20 km aan vast. Uiteindelijk fiets ik na 42,5 km weer de oprit op

Met zulk mooi weer is het natuurlijk leuk om de GoPro mee te nemen. Dus dat deed ik. Helaas is mijn accessoire-kit (de cheapy cheapy versie, maar wel 31-delig!) nog niet gearriveerd, dus ik heb een paar kleine filmpjes vanuit de hand gemaakt. Daar heb ik weer wat screenshots uitgehaald. Alle foto’s in deze post zijn dus GoPro pics (al had je dat waarschijnlijk al gezien vanwege het fish-eye effect).

Wielrennen met GoPro
Wielrennen met GoPro

Eindoordeel over Wielrennen met een GoPro op Tweede Kerstdag

  • Zonnige & warme tweede Kerstdag: goedgekeurd!
  • GoPro gadget (zelfs zonder accessoires): goedgekeurd!

Voeg een reactie toe