Wielrennen outdoor training!

Buitenfietsen1

Het weer begint eindelijk een beetje op te klaren, dus dat betekent: buiten wielrennen! Hoewel het met tacxen redelijk goed ging, moet ik eerlijk bekennen dat ik niet meer op het ding ben gestapt sinds ik voor de eerste keer buiten ben gaan fietsen. De hele tijd mijn achterwiel verwisselen voor mijn tacx achterwiel is ook gewoon te veel werk. (I’m lazy and I don’t care ;-)). Maar goed, ik heb er dus inmiddels twee buitenritten op zitten, en wellicht gaat vandaag de derde plaatsvinden als het weer een beetje meezit.

Buitenrit 1: 28-02

De eerste buitenrit, 28 februari, ging ronduit kak. Reden? Het waaide windkracht hurricane, en dat is niet echt prettig voor de eerste buitenrit van het jaar.  Op de een of andere manier had ik ook driekwart van de tijd de wind vol in het gezicht. Pfff… het was afzien. Gelukkig heb ik wel 32 km gereden, ondanks de wind. Dus het was al met al toch een prima training.

Buitenrit1

Buitenrit 2: 17-03

Afgelopen dinsdag was het ein-de-lijk goed weer. En dan bedoel ik ook écht goed weer als in ‘zonder-jas-naar-buiten-lekker-zonnig’ weer. Ik besloot een overuurtje in te zetten en daardoor kon ik een uur eerder weg op het werk. Thuis meteen de fiets op en gáán. Het waaide een stuk minder hard maar het was toch pittig ritje, puur door het feit dat ik nog niks gewend ben. Tja, het begin van het jaar is altijd even wennen. Ik wilde persé meer dan 30km fietsen, en dat is ook gelukt (al heb ik op het einde even een extra lusje erin gestopt om net boven de 30 uit te komen).

Buitenrit2

Overigens heb ik geen lange fietsbroek (die krengen zijn écht heel erg duur), dus als het te koud is dan draag ik mijn gewone wielerpakje en daar draag ik dan mijn running tight overheen. Niet ideaal, maar voor nu een prima oplossing.

Ik slaap trouwens altijd heel erg goed nadat ik gefietst heb. Er zit dan zo’n soort tinteling in mijn benen, waarschijnlijk gewoon vermoeidheid, en dan ben ik vertrokken zodra mijn hoofd het kussen raakt. Heerlijk. Hopelijk gaat de zon zich eindelijk wat vaker laten zien, zodat ik wat vaker naar buiten kan met mijn tweewieler!

Voeg een reactie toe