Backpacken: trip geboekt!

nicaragua backpacken

Het was nog even een grote vraag: ga ik backpacken dit jaar of niet? Eerst zou ik namelijk met mijn best friend richting Peru & Bolivia vertrekken (klik voor blog), maar zij kocht een huis (hoe gaaf!) waardoor een backpack tripje er momenteel even niet in zit. Compleet begrijpelijk natuurlijk.

Maar ja, wat doe ik dan? Vriendlief is namelijk niet echt een liefhebber van de landen die ik wil bezoeken, en daarnaast is hij ook niet zo’n backpack fanaat. Nu ben ik sowieso iemand die het totaal geen probleem vindt om in haar eentje op pad te gaan. Daarnaast was mijn vakantie al goedgekeurd door werk en door de wederhelft, waardoor dit ook geen issues zouden zijn. Kortom: wat houdt mij dan tegen?

Niets dus. Want het vliegticket is geboekt!

Waar ga ik backpacken?

Mijn bucketlist met reislanden is zo ontzettend groot dat er opties genoeg waren. In eerste instantie koos ik voor Myanmar. Bagan staat namelijk hoog op de lijst en Azië is redelijk vertrouwd omdat ik daar dus al eens vijf maanden heb vertoefd. Goed plan dus.

bagan myanmar

Ook de tickets léken goedkoop, maar na een beetje research kwam ik erachter dat de reis zo’n 2 overstaps (enkel!) bevatte en de enkele reis tot wel 30 uur kon duren. Als je vijf maanden gaat reizen, is een heenreis van 30 uur geen probleem. Maar als je “slechts” 2,5 week hebt, dan wil je natuurlijk wel zoveel mogelijk tijd op de bestemming doorbrengen in plaats van in het vliegtuig.

Myanmar viel dus af. (Nou ja, wordt verschoven. Ik wil er absoluut nog een keer naartoe!)

Wat dan?

Op de Filipijnen is het momenteel nogal onrustig, dus daar voelde ik me niet goed bij. Sri Lanka staat nog op de lijst. Bhutan ook, maar dat is écht te duur. Zuid Afrika is nog een optie. Hmmm.. choices choices.

Toch maar eens naar Zuid-Amerika kijken dan?

Ik weet niet eens hóe ik er precies op kwam, maar via Skyscanner zocht ik naar de bestemming Nicaragua en YES… daar was het dan. Een spotgoedkoop retourtje in mijn vakantie periode (€409,- retour, voor de nieuwsgierigen). Voordat ik het wist, had ik de tickets afgerekend.

Dus ik ga eind oktober 2,5 week backpacken innnnn …. NICARAGUA!

Nicaragua backpacken

Voordat je daar allemaal “slechte” ideeën bij krijgt: het is dus een zeer populair backpackland waar je ook als vrouw alleen prima kunt rondreizen. Het staat in de boeken als het veiligste land in Zuid Amerika.

De route

Die is er nog niet helemaal, maar ik ga in ieder geval naar Léon om te gaan sandboarden op de actieve vulkaan Cerro Negro. Ook zal ik er een tripje boeken naar de Masaya vulkaan, waar je in de krater kunt kijken en dus échte lava kunt zien. Woah! Bucketlist!

Verder zal de stad Granada op de lijst staan en eindig ik mijn trip sowieso op de Corn Islands. Dit is een eilandengroepje met paradijselijk witte stranden en palmbonen. De perfecte locatie om even lekker te chillen alvorens ik weer in de vliegerd richting Nederland stap.

De GoPro is weer uit de kast gehaald om alvast wat te oefenen met instellingen etc. De route wordt binnenkort definitief bepaald en intussen ga ik mijn hardlopen opbouwen zodat ik ook in Nicaragua een paar mooie runs kan doen.

Woohoo! Can’t wait!

Add a Comment