Ik ben verslaafd… aan reizen

Verslaafd aan reizen

Ik ben Carlijn en ik ben verslaafd. Nee, ik heb me niet vergrepen aan de alcohol, drugs of andere middeltjes. Ik ben verslaafd aan reizen. Waar de een naar de fles grijpt, grijpen mijn handen naar de laptop om skyscanner of paperflies door te spitten. Waar de een wat pretpilletjes naar binnen gooit, ga ik helemaal loesoe op een goede reisaanbieding. Het is best wel een dingetje.

Reizen is namelijk mijn uitlaatklep. Wanneer er iets gebeurt in mijn leven dat op de een of andere manier veel indruk op me maakt, dan droom ik meteen van een vliegreisje naar wherever, waar de wereld wel nog mooi en (relatief) vreedzaam is. Wanneer ik het druk heb op mijn werk (momenteel hartstikke the case), dan schakel ik af door naar cheapy vliegtickets te zoeken. Emoties en reizen zijn in mijn geval onlosmakelijk met elkaar verbonden. Zeker nu mijn sporten door een triljard blessures weer op een laag pitje staat, komt mijn reislust extra hard naar boven. Zoals ik al zei: mijn ultieme uitlaatklep.

Dat kan best wel lastig zijn.

Verslaafd_reizen1

Een citytrip boek je namelijk niet zo maar. Nou ja, ik eigenlijk wel. Maar vriendlief heeft een iets lastigere baan qua vrij nemen dan ik. En hij is sowieso minder van het reizen dan ik. Lastig. Want het liefst zou ik om de twee maanden een tripje boeken. Hoeft niet groot te zijn hoor. A citytrip will do. Bijvoorbeeld het lange weekend Warschau dat ik nu in de planning heb staan. Je hebt geen idee hoe blij me zoiets maakt.

Gelukkig ziet de boyfriend het wel hoor, dat ik helemaal happy word van reizen. Ik hoef niet per se lange reizen van enkele maanden te maken (al zou ik geen nee zeggen als de situatie zich voor doet). Doordat ik al happy wordt van een mini tripje, heb ik zijn zegen om in mijn uppie te gaan. Voordeel: dan kan ik het écht zo goedkoop mogelijk maken. Goedkoop hostel, gewoon met 12 man op een kamer. No problemo. Voor iets meer dan 70 euro zit ik daarom straks 4 dagen (3 nachten) in Warschau. Dat is dus inclusief retour vlucht, retour transfer naar het centrum en overnachtingen incl. ontbijt. Kijk. That’s how it’s done.

Mijn droombaan? Ja dat zou wel iets met reizen zijn. En met schrijven / online marketing, want dat vind ik toch ook écht leuk om te doen. Reisblogger zou mij op het lijf zijn geschreven, maar dat is geen baan waar je zo maar op kunt solliciteren. Daarom doe ik het reizen (en het schrijven over reizen) maar gewoon voor de fun, voor mezelf. Omdat het me gelukkig maakt.

En wie weet word ik ooit nog een keer opgemerkt door een reiswebsite die nog bloggers (met verstand van online marketing) zoekt. Mocht diegene dit lezen: Ik solliciteer!

One Comment

Add a Comment