Travel: Photo recap Warschau

Warschau

As we speak kijk ik naar buiten en zie ik alleen maar ongenadig kakweer. Dat doet me best wel terug verlangen naar twee weekenden geleden, toen ik nog heerlijk genoot van 24 graden en zon in het mooie Warschau. Ik had namelijk een (solo) tripje geboekt naar de hoofdstad van Polen als een klein cadeautje voor mezelf vanwege mijn gemiste halve marathon. Tja, als ik niet kan hardlopen, dan maar reizen!

Als je voor een spreekwoordelijke appel en een ei naar Polen kunt vliegen, waarom zou je dit dan niet doen? Daarnaast was ik nog nooit in Polen geweest en stond een nieuw land bezoeken hoog op mijn goede voornemens lijstje van dit jaar. Dus ik vertrok met de vliegerd richting Warschau.

Ik verbleef in het Fest Hostel. Een absolute aanrader! Het ligt naast de Warsaw University, midden in het centrum tussen de Old Town en het eet-/uitgaansgedeelte. Het is schoon, de eigenaars zijn aardig en behulpzaam, en een killer ontbijt is inbegrepen bij de overnachting. En je weet: ontbijt is eten en eten is belangrijk.

Maar goed, terug naar Warschau zelf.

Toen ik die zaterdag aankwam in het hostel, werd ik al meteen gewaarschuwd: die dag zouden namelijk een aantal demonstraties plaatsvinden in de binnenstad. Fijn, heb ík weer. Ik liep me uiteraard ook bij zo’n demonstratie uit. Volgens mij was de helft van de bevolking op de been. Achteraf bleek dat redelijk accuraat te zijn (klik).

Warschau

De eigenaresse van het hostel gaf me als tip om met goed weer naar het grote park te gaan. Dat heb ik dan ook meteen die eerste dag gedaan. Er staat daar een groot standbeeld van Chopin (ik dacht serieus dat de beste man Frans was, maar het was dus een Poolse componist) en in het zomerseizoen worden er gratis concerten gegeven. Helaas was er geen concert toen ik er was, maar het park is verder sowieso erg mooi.

En groot.

Heel erg groot.

Dus ik verdwaalde (uiteraard). Ik heb me serieus met het kompas van mijn Garmin uit het park moeten redden. ‘Het noorden Carlijn, ga naar het noorden, dan kom je vanzelf bij een uitgang’. Dat lukte, maar ik heb die dag wel de nodige kilometers gemaakt, kan ik je vertellen.

Warschau

Een ander hoogtepuntje van mijn trip was absoluut de “free” walking tour door de Old Town. Free mag tussen haakjes want het is de bedoeling dat je aan het einde van de tour een fooi geeft, als je de tour en uitleg tenminste iets waard vond. Dat vond ik zeker het geval. Als mijn geschiedenislessen op school ook maar half zo interessant waren geweest als de vertelsels van onze gids, dan had er zeker een hoger punt op mijn eindlijst gestaan dan de magere 6 die er momenteel op prijkt.

Warschau

Warschau

Verder bezocht ik twee musea: het Copernicus Science Center en het Jew Uprising Museum. Allebei erg interessant, maar allebei geen absolute toppers. Het Copernicus Science is een soort Nemo, met veel doe-dingen. Het Jew Uprising museum ging over de gehele geschiedenis van de joden, verspreid over vijf tijdperken/gedeeltes. De eerste vier heb ik in vogelvlucht gedaan, maar voor het laatste gedeelte heb ik wel de tijd genomen.

Uiteraard heb ik ook nog gewoon gerelaxt. Qua roomies had ik een beetje pech, want ik had geen solo reizigers in mijn dorm liggen, alleen maar twee groepen mannen (Spaans en Pools). De laatste dag kreeg ik wel gezelschap van een Duitser en een Amerikaanse, dus die avond zijn we nog gezellig gaan eten samen.

Warschau

Ik heb een erg leuk en relaxt weekendje gehad. Mocht je een goedkope bestemming zoeken voor een citytrip, dan zou ik Warschau zeker aanraden. Er is genoeg te doen! Ik vind het wel jammer dat ik er niet heb kunnen hardlopen. Het park is schitterend en groot, dus dat leent zich perfect voor een rondje. En ook de Old Town is leuk om doorheen te hardlopen. Gelukkig heb ik wel de nodige kilometers gewandeld, maar ik hoop dat ik mijn volgende tripje iets sportiever kan invullen ;).

Voeg een reactie toe