Travel: Ga ik weer backpacken?

backpacken peru kamperenWaar zou dit zijn?

Bijna één jaar geleden deelde ik mijn travel wishlist op mijn blog (lees em hier). Kan ik nu ein-de-lijk weer een itempje gaan afstrepen van die lijst?

In de travel wishlist blog had ik het al over een van m’n best friends die naar Australië zou verhuizen. Dat is intussen gebeurd. Hij woont inmiddels ook niet meer in een hostel maar in een echt legit huis, dus toen werden we gekscherend ook nog uitgenodigd op z’n housewarming. Ik heb serieus overwogen om te gaan…. maar toen kwam er toch iets anders op mijn pad.

Mijn andere best friend en tevens travel buddy G. wilde namelijk ook weer eens met de rugzak de hort op. Kijk, daar wordt het interessant. Zij is echter al in Aussie geweest (en daarnaast is Australië ontzettend onbetaalbaar) , dus we besloten eens te brainstormen over de mogelijkheden qua backpack-bestemmingen. Ik noem het maar even brainstormen, maar eigenlijk gingen al onze gesprekken maar over één mogelijke bestemming (of eigenlijk twee) en was er weinig brainstormen voor nodig om de uiteindelijke keuze te maken.

backpackenDit was Nepal… maar waar gaat de reis dit jaar naar toe?

We besloten om eind oktober 2017 te gaan backpacken in …

*tromgeroffel*

… Peru & Bolivia!

Zoals ik al vertelde, staan deze landen bij ons beiden hoog op de lijst. Sterker nog: het is het eerste itempje op mijn travel wishlist. Zo doen we dat: structureel bovenaan de lijst beginnen. Het zijn twee landen die a) erg voordelig zijn om te backpacken en b) in een continent liggen waar zowel G. als ik nog niet zijn geweest. Tja, dan is de keuze snel gemaakt :).

De planning was om ongeveer drie weken te gaan backpacken. Het is sowieso al last om twee landen in drie weken te proppen, maar met een steeds groter wordende travel wishlist IN die twee landen, zou het helemaal een uitdaging zijn.

“Oh we moeten ook echt daar naartoe, want daar is echt schitterende natuur”

“OOOOOH die stad mogen we écht niet missen”

“Jaaaa, in deze kustplaats gaan we uitchillen na al die zware hikes, of zullen we toch voor die andere kustplaats kiezen?”

Ja, zo ging het dus de hele avond. De lijst met te bezoeken stadjes en bezienswaardigheden was al niet meer te overzien en al heel zeker niet meer in drie weken te proppen. Afstrepen was dus onvermijdelijk. Achja, #firstworldproblems. Uiteraard is Machu Picchu dé niet-te-missen highlight van Peru en mag je de zoutvlaktes in Bolivia ook niet overslaan. Rondom die twee hoofdactiviteiten waren we dan ook alles aan het plannen.

backpacken peru boliviaHoe mooi zijn Peru & Bolivia! #love

En toen…

Toen kwam het nieuws dat vriendinnetje G. tóch in aanmerking komt voor een hypotheek. Met pijn in haar hart deelde ze mede dat sparen voor een huis prioriteit had boven backpacken. Jammer, maar natuurlijk wel compleet begrijpelijk. Ik ben dan ook superblij voor haar. Uitzicht op een eigen huis is gewoon friggin’ brilliant.

En backpacken dan?

Ja, wat doe ik daar mee? Ik heb nu eigenlijk een beetje in mijn hoofd geprent dat ik met mijn geliefde backpack erop uit mag. De Teva’s liggen bij de schoenmaker en mijn daypack van Jack Wolfskin is al voorzien van een nieuwe klipsluiting. De voorbereidingen zijn dus in volle gang. Maar de voorbereidingen voor wát precies? Dat is een goede vraag.

Ik heb nog niet het besluit genomen om niet te gaan, maar ook nog niet besloten om wél te gaan. Moeders wil namelijk liever niet dat ik in mijn eentje naar Zuid Amerika ga backpacken. Een zorg die ik overigens ook wel begrijp.

Misschien toch gaan? Of andere landen kiezen?

I’ll keep you updated!

Add a Comment