Travel | Hoe boek je een goedkope citytrip?

Goedkope citytrip PisaPisa, Italië : lekker cheap!

Hoe goedkoper een reisje is, hoe meer je er op een jaar kunt maken. Kijk, daar is over nagedacht. Ik ben dan ook de (zelf uitgeroepen) koningin van de goedkope citytrip. Ik vind de goedkoopste vliegtickets met de meest optimale vliegtijden, de beste hostels en de meest cheapy manier van transport van vliegveld naar de accommodatie.

Zo regelde ik ooit zelfstandig een transfer van Milaan Airport naar Bellagio, die bestond uit twee afzonderlijke bustripjes en een treinreis. Op tal van Italiaanse websites heb ik gezocht naar de juiste tijden, busnummers en treinstations. But I did it, and it was cheap.

Maar goed, ik snap dus dat jullie misschien wel benieuwd zijn hoe je de goedkoopste citytrip kunt boeken. Ik laat jullie graag mee kijken in mijn travel kitchen. Hier mijn tips!

1| Wijk af van de standaard bestemmingen

Londen, Berlijn, Parijs: stuk voor stuk bekende citytrip bestemmingen. Maar heb je ooit overwogen om naar Vilnius (Litouwen) of Riga (Letland) te gaan? Of naar Warschau, zoals ik ;)? Het zijn de minder populaire bestemmingen en ze liggen in het Oostblok, maar daardoor zijn ze des te goedkoper! Daarnaast nog de volgende voordelen: relaxte vluchttijden en het vliegveld ligt in veel gevallen dicht bij het centrum van de stad. En vliegen vanaf Eindhoven, wat voor mij dus weer een voordeel is. Lekker dichtbij.

2 | Staar je niet blind op goedkope vluchten

Toevallig weet ik dat er altijd superveel goedkope vluchten richting Scandinavië te vinden zijn (hoog op de travel wishlist!). Voor een luttele €20,- vlieg je al op en neer naar Zweden of Denemarken. Maar verkijk je er niet op: dit zijn EXTREEM dure landen. Je goedkope citytrip verandert in een mum van tijd in een dure citytrip! Verblijf is duur, gemiddeld zo’n 30 á 35 euro per nacht voor een dorm (!). Een belegd broodje in de supermarkt kost je zo’n 8 tot 10 euro, en een biertje in de kroeg tikt ook bizar hard aan. Oftewel: informeer goed naar de dagelijkse kosten op locatie voordat je een ticket boekt.

Goedkope citytrip LondenLonden : goedkope vlucht, dure stad!

3 | Goedkope citytrip = goedkoop verblijf

Laten we eerlijk zijn: wanneer je een citytrip boekt, dan ga je er naartoe om de stad te zien en dingen te doen. Je komt ’s avonds doodmoe op je kamer, valt in slaap en ’s ochtend ga je er weer op uit. Is het dan echt nodig om een luxe hotel te boeken? Een hostel voldoet in dit geval prima.

Ik heb zelf niet zo’n moeite met het slapen in een dorm, dus wanneer ik in mijn eentje of met vrienden reis, dan gaan we voor de goedkoopste dorm room in het hostel. Wanneer je met je significant other een goedkope citytrip boekt, dan zou ik eerder kiezen voor een privé kamer. De meeste hostels hebben deze gewoon, en het is nog steeds véél goedkoper dan een hotel.

Kortom: een hostel is altijd een goed idee!

4 | Boek je vlucht via de officiële aanbieder

Ken je dat? Dat je een vlucht vindt in Skyscanner, en dat de terugvlucht ineens een stuk duurder wordt wanneer je een bepaalde datum voor je heenreis selecteert? Ik ga om die reden áltijd naar de website van de aanbieder van de vlucht, zónder op de link van Skyscanner te klikken. Hierdoor kun je “helemaal vers” de gewenste gegevens invoeren en kijken of je de vlucht goedkoper kunt krijgen.

Met de bovenstaande tips kun je zeker een goedkope citytrip boeken. Van mijn tripje naar Warschau (in mei 2016) zal ik een compleet budget online plaatsen. Zo weet je precies wat je kwijt bent voor een dergelijk reisje.

Add a Comment