Travel | Warschau citytrip geboekt!

Warschau

De wanderlust is de afgelopen tijd weer een beetje toegeslagen. Al een tijdje was ik tegen vriendlief aan het zeuren dat ik zo graag weer even weg wilde. In eerste instantie wilde ik een weekendje richting de sneeuw om lekker pistes te shredden, maar dat zat er gewoon niet in. Zoiets onderneem je nu eenmaal niet alleen, en vriendlief heeft het ontzettend druk op zijn werk.

Oké, maakt niet uit. Genoeg andere opties.

Vrijdagavond, onder het genot van een ice tea green en wat chips, nam ik plaats achter de laptop en ben ik skyscanner gaan doorspitten. Vriendlief gaat in September met zijn fietsclub een weekend weg, dus ik zag mijn kans schoon om ook een getaway te boeken in dat weekend. Na wat getover met datums heb ik inderdaad wat geboekt, alleen niet in september maar in mei.

Ik ga een Warschau citytrip maken!

Voor slechts €35,- vlieg ik op en neer vanaf Eindhoven. Ik bedoel: hoe goedkoop wil je het hebben?

Warschau ligt dus in Polen, en dat is mooi want mijn bucketlist van dit jaar bevatte onder andere het item ‘een land bezoeken dat ik nog nooit heb bezocht’. Ik ben nog nooit in Polen geweest, dus dat maakt het extra leuk. Mijn hostel boekte ik via Hostelworld, 3 nachten midden in het centrum inclusief goed ontbijt voor een luttele €12,50 per nacht. Wel met 12 personen in één kamer, hostel-style, maar dat maakt me niet uit.

Een paar dagen geleden kreeg ik overigens nog 5$ gratis tegoed bij Hostelworld, dus dat heeft ervoor gezorgd dat ik slechts €0,05 hoefde aan te betalen. Koopje.

Warschau1

Maar nu hoor ik je bijna denken: “Wat is er in godsnaam te doen in Warschau”.

Ja, dat dacht ik ook toen ik de aanbieding zag staan. Ik heb even gegoogled, één blogpost en een beetje tripadvisor gelezen en besloot toen dat de stad wel de moeite waard zou zijn om te bezoeken. Helemaal als je bedenkt dat je er voor €35,- zit. Er is een mooi historisch centrum, er zijn wat musea (altijd goed, een beetje cultureel verantwoord reizen) en er is een schitterend park waar in de zomer piano concerten van Chopin worden gespeeld. De beste man kwam er vandaan, blijkbaar.

Ik dacht overigens dat het een Fransman was, die Chopin.

Anywayz: een Warschau Citytrip it is! Tips & tricks voor een leuk verblijf in de stad mag je uiteraard laten weten!

Add a Comment