Travel wishlist

India

‘Travelling enriches the soul and expands the mind’

‘Travel is the only thing you buy that makes you richer’

En zo zijn er nog een tal van travel quotes waar ik het alleen maar mee eens kan zijn. Ik vind reizen een van de mooiste dingen in het leven, en ik hou dan ook van élk aspect ervan. Veel mensen hebben bijvoorbeeld een hekel aan vliegen. Ik niet. Veel mensen hebben een hekel aan de ongemakkelijke bedden in ho(s)tels aan de andere kant van de wereld. Ik niet. Het aparte eten, de zon & warmte, de dorms met zo’n 12 luidruchtige medereizigers, de lange busreizen van de ene naar de andere bestemming, de taal waar ik (in de meeste gevallen) geen moer van snap: I love it all.

Ik heb vijf maanden in Azië vertoefd en die reis was een redelijke hap uit mijn spaargeld. Maar ik zou het zo weer doen. Ook als het me dubbel zoveel had gekost. Het gaat niet om het hebben van geld, het gaat erom welke ervaringen je “koopt” met dat geld. Waar de een wekelijks zijn of haar garderobe aanvult of elk weekend in een ander restaurant luxe uit gaat eten, spendeer ik mijn zuurverdiende centjes liever aan een vliegticket naar wherever.

Letterlijk wherever. Want ik wil het liefst de hele onderstaande kaart blauw kleuren. Oké. Bijna de hele onderstaande kaart. Landen als Syrië slaan we maar even over.

Carlijn’s Travel Map

Er zijn nog zo ontzettend veel plekken die ik graag wil bezoeken. Behalve geld kom ik ook nog tijd tekort. Want combineer dat reislustige maar eens met een 9-to-5 job met 190 vakantie-uren per jaar. En dan is er nog de wederhelft, die weinig om reizen geeft. Gelukkig heb ik een twee best friends (waarvan er één naar Australië gaat verhuizen. Ik reserveer de logeerkamer alvast!) die allebei wél van het reizen zijn. Aan reisbuddies geen gebrek. En daarnaast vind ik het ook helemaal geen probleem om in mijn eentje op pad te gaan.

Als ik nu naar buiten kijk, zie en voel ik alleen maar grijs, grauw en kou. Op zulke momenten heb ik extra de neiging om mijn backpack van zolder te halen en naar een zonnige bestemming te vertrekken. Gelukkig heb ik voldoende realiteitszin om te beseffen dat dat natuurlijk niet zo maar gaat (vriend, baan, huis etc. etc.), maar het heeft wel even geïnspireerd om mijn travel wishlist nog eens te updaten.

travel wishlist peru bolivia
Hoog op de travel wishlist: Peru & Bolivia

Peru & Bolivia

Zeer hoog op de lijst: Peru & Bolivia. Samen ja, want zodra ik ooit richting Peru ga, dan pik ik Bolivia meteen mee. Machu Picchu (lekker toeristisch, maar niet te missen) en de schitterende zoutvlakten van Bolivia zijn twee wereldwonderen die absoluut in real-life aanschouwd moeten worden. Verder hebben de landen overigens nog veel meer te bieden: schitterende natuur en cultuur bijvoorbeeld. Voordeeltje: het is er goedkoop. Dus veel zien/doen voor weinig geld. I like that.

IJsland

Waar ik vroeger absoluut naar zon & warmte wilde, is het klimaat nu niet meer het belangrijkste. Daarom staan landen als IJsland nu op mijn travel wishlist. Hier wil ik overigens al jaren naar toe, nog voordat iedereen er naartoe wilde (#hipster die ik ben). Nu groeit IJsland in populariteit, en eigenlijk vind ik dat helemaal niet leuk. Hier moet ik dus niet te lang meer mee wachten! In IJsland kan ik als het goed is ook meteen een bucket list item afstrepen: het Noorderlicht zien (& vastleggen).

NieuwZeeland travel wishlist
Waarom staat Nieuw Zeeland op mijn Travel Wishlist? Hierom!

Australië / Nieuw Zeeland

Altijd al willen zien. Toen ik mijn Azië-reis aan het plannen was, heb ik nog gekeken of ik misschien een uitstapje naar Australië kon maken. Vanaf Singapore is dat prima te betalen. Uiteindelijk heb ik het niet gedaan omdat je voor Australië veel meer tijd moet reserveren. Als travel buddy S. straks naar Australië verhuist, dan ga ik ‘em zeker opzoeken. Overigens trekt Nieuw Zeeland me meer qua rondreizen, omdat het land veel compacter is. Dus als het aan mij ligt: eerst S. op zoeken voor een paar dagen, vervolgens doorvliegen naar Nieuw Zeeland om daar rond te reizen en dan op de terugweg nog een weekje bij S. langs. Sounds like a plan!

India

Nadat ik in Nepal was geweest (de light-versie van India noem ik het altijd), had ik eigenlijk besloten om niet meer naar India te gaan. India is groot, druk, vies en ik vind het eten niet fantastisch (shocker, voor mij als alles-eter). Toch blijft het kriebelen. Zeker wanneer ik films zie waarin India een grote rol speelt, ben ik toch weer erg benieuwd naar het land. Daarnaast ben ik in Azië tig mensen tegengekomen die he-le-maal fan zijn van India. Stiekem staat deze dus toch nog op de wishlist, alleen niet boven aan.

Noorwegen

Een rondreis door Noorwegen lijkt me echt fantastisch. Ik heb altijd al een road trip willen maken, en Noorwegen leent zich hier perfect voor. Ik heb mijn ideale route al uitgezocht, maar ik loop tegen enkele issues aan: a) Je hebt minimaal 3 weken nodig om mijn uitgestippelde route een beetje relaxt te kunnen reizen en b) het is duur, en met duur bedoel ik ook echt DUUR. Dat is hét grote nadeel van Scandinavië. Denk dat dit dus nog even op de lange-termijn travel lijst gaat (jeweetwel, voor als ik de staatsloterij win).

travel wishlist noorwegen
Het schitterende Noorwegen

Add a Comment