Vakantie 2016 | Reisbureau Carlijn is geopend!

Vakantie2016

“Zeg liefie, wat wil je eigenlijk doen met vakantie dit jaar”?

In februari zijn we natuurlijk een weekje op wintersport geweest en in augustus staat er een weekje Frankrijk gepland met mijn ouders vanwege hun 30-jarige huwelijk. Zelf ga ik een weekendje Warschau onveilig maken, maar op de een of andere manier wil ik ook nog een keer écht op vakantie.

Dat besef kwam afgelopen weekend, toen ons gouden bergen (lees: 20 graden en zon) werden beloofd en we alles behalve dat kregen (lees: koud en bewolkt). Ik wilde met de GoPro gaan spelen, maar GoPro beelden worden al bij voorbaat lelijk op het moment dat het bewolkt is. Toen kwam daar ineens de need om naar azuurblauwe zeeën en parelwitte stranden te vertrekken. Om met de tenen in het zand te wroeten terwijl er een heerlijke lokale lekkernij aan het strand wordt verorberd, uiteraard onder het genot van een spectaculaire zonsondergang.  Dat dus. Ineens.

Dus vandaar mijn vraag, ’s avonds, net voordat we gingen slapen:

“Zeg liefie, wat wil je eigenlijk doen met vakantie dit jaar”?

Ik bereidde me voor op een antwoord dat in het verlengde lag van “niets”, maar ik was blij verrast:

“Misschien kunnen we ergens in september of oktober nog lekker twee weekjes weg”, luidde het antwoord.

Ha! Exact wat ik wilde horen. Onze definities van “lekker twee weekjes weg” verschilden echter wel nog een beetje.

“Vind ik een heel goed idee, lekker twee weekjes naar de zon! Ultiem genieten!”

“Ja! Goed idee, naar Portugal of zo”.

Ahum. Twee weken Portugal was dus niet meteen wat ik in gedachten had. Mijn idee van twee weekjes naar de zon is vrij te vertalen naar twee weken naar een tropisch (ei)land, ver weg en zeker niet in Europa. Portugal is een bestemming die je ook als citytrip kunt boeken. Als ik twee weken de tijd heb, dan wil ik wel richting de andere kant van de wereld. Tja, je bent een wereldreiziger of je bent het niet.

“Nou liefie, ik was eigenlijk aan een iets tropischere bestemming aan het denken. Cuba of zo? Costa Rica?”

“…”

Toen was het even stil

“… of Curacao?”, klonk het uit zijn mond.

Vakantie2016_1

Yes yes yes! Voor een vakantie naar Curacao is de wederhelft dus te porren. En dat betekent dat reisbureau Carlijn is geopend! Lange zoektochten op het wereldwijde web staan voor de deur, op zoek naar goede vluchten, mooie hotels, niet te missen bezienswaardigheden en toffe activiteiten. Ik kan m’n geluk niet op!

Ik ga, zoals het een ware travel agent betaamt, enkele opties uitzoeken. Uiteraard Curacao, maar wellicht ook nog wat andere bestemmingen. En als alles een beetje goed loopt met werk en verlofdagen en shizzle, vertoeven we eind dit jaar ongeveer twee weekjes in de zon!

Driewerf hoezee en hang de vlag uit!

Add a Comment