Wintersport 2018 geboekt: Les Deux Alpes

les deux alpes

Ja ja, het is weer zover. Een van de weinige voordelen van de winter is dat de wintersport ook weer voor de deur staat. Het was dit jaar, als vanouds, weer een gedoe om alles te regelen: altijd tig mensen die mee willen en uiteindelijk weer allemaal afhaken. Maar het is gelukt. De wintersport is geboekt!

We wilden in eerste instantie naar Hinterglemm. Reden: er is genoeg te beleven qua après ski, we zijn nog nooit in dat skigebied geweest en het is Oostenrijk. Nadelen: we waren inmiddels zo laat met boeken dat álle enigszins betaalbare opties al weg waren. Wat nog over was, lag allemaal ver uit het centrum en was nog steeds heel erg duur. We besloten toch maar om alle opties weer open te gooien en te kijken of er ergens betaalbaardere wintersport bestemmingen te vinden zouden zijn.

En dat is dus het geval.

Oké, niet in Oostenrijk, maar aan de andere twee voorwaarden voldoet dit gebied wel. Dit jaar wordt:

Wintersport in Les Deux Alpes!

We hebben geboekt via good ol’ Bizztravel en gaan naar L’Alpe de Venosc. We overnachten dit jaar weer in een appartement omdat we met z’n drieën zijn. Daar kan ik wel mee leven. Ook gaan we weer met de bus. Hier ben ik zelf iets minder blij mee omdat je weer zo’n loze zaterdag hebt die je moet overbruggen, zonder dat je een appartement hebt waar je even lekker kunt relaxen.

Een paar jaar geleden ben ik namelijk heel erg ziek geworden op wintersport. Een fikse griep, aangestoken door iemand die op de heenweg in de bus achter me zat en haar longen eruit hoestte. Ik kreeg uiteraard de volle laag van die bacillen regen. Op zaterdag was ik inmiddels zo ziek dat alles pijn deed en ik alleen maar wilde slapen. Maar ja, dat ging dus niet omdat je geen slaapplek meer hebt. Brute ellende. Toen besloot ik dat ik nooit meer met de bus zou gaan.

Dat is dus mislukt.

Maar goed, ik ga er dit jaar niet van uit dat ik weer zo ziek word, dus dit moet wel goed komen.

Anway: de voorbereidingen zijn in volle gang. Er ligt al een (zelfgekocht) cadeautje onder de boom met een noodzakelijk wintersport item en het snowboard ligt inmiddels bij de sportwinkel om te waxen en slijpen.

Les Deux Alpes, here we come!