Countdown: WK IronMan in Kona Hawaii

Iiiiiieeeeehhhhhh nog 5 dagen!

Ik ben niet iemand die snel enthousiast word over een sportevenement. De Olympische Spelen kunnen mij wel bekoren, maar al dat voetbal en dergelijke vind ik niet zo interessant. Behalve dat ene weekend in oktober: Het Ironman WK weekend.

Ik ben namelijk al een paar weken (ahum, maanden) aan het uitkijken naar de IronMan World Championships op Hawaii. Elk jaar reizen alle profs af naar Kailua-Kona om te kijken wie zich de beste van de wereld mag noemen. Net zoals elk jaar zit ik aanstaande zaterdagavond voor de live stream en volg ik daarna de ins & outs via het twitter account van IronMan Live om een beetje op de hoogte te blijven van inhaalmanoeuvres en eventuele uitvallers.

Goed nieuws: RedBull TV gaat het een en ander uitzenden (zie hier), dus wellicht dat ik de IronMan.com livestream dit jaar verruil voor die van RedBull. 

Net zoals elk jaar doe ik ook nu weer een voorspelling wie er het podium gaat betreden. Dit jaar is echter anders dan andere jaren.

Er is namelijk een heuse baby boom gaande in triathlon land. Daar zullen de mannen niet zo’n last van hebben, maar het vrouwenveld is daardoor wel compleet anders dan vorige jaren.

Zo is mijn ultimate fave Mirinda Carfrae onlangs bevallen van een dochtertje, Isabelle (klik), dus zij staan samen aan de zijlijn om Tim O’Donnell aan te moedigen. Verder hoeven Jodie Swallow en Meredith Kessler ook niet te rekenen op een medaille, want ook zij zijn zwanger. Tenslotte heeft ook Olympisch kampioene Gwen Jorgensen een kleintje gekregen, genaamd Stanley. Hoewel zij specialist is op de Olympische afstand en dus nooit meedoet met full distance triathlons, wilde ik het toch even noemen. Like I said: een heuse babyboom.

Maar goed, terug naar die voorspelling.

Bij de dames hoop ik dat Heather Jackson en Yvonne van Vlerken (Hup Holland!) een podiumplaats pakken, uiteraard naast Daniela Ryf. Om die laatste kun je gewoon niet heen: ze is de beste. Ik verwácht echter dat Heather top 5 pakt en Yvonne nét top 10, en dat het podium dan verder bestaat uit Rachel Joyce ennnnn… moeilijk moeilijk… Michelle Vesterby of Kaisa Sali.

Vorig jaar stond Daniela Ryf op het hoogste podium. Rinny werd tweede en Heather Jackson derde. Echt een topjaar!

Bij de mannen hoop ik dat Tim O’Donnel het hoogste podium pakt. Ik verwacht echter dat ‘em dat niet gaat lukken. Het zal wel weer een Duits feestje worden met een strijd tussen Sebastian Kienle en Jan Frodeno. De derde plek zal dan zijn voor Andi Boecherer. Die Duitsers en triathlon… ik weet niet waarom maar ze zijn gewoon echt heel erg goed.

Tim Don (niet te verwarren met Tim O’Donnell) zal top 5 pakken, Tim O’Donnell pakt top 10 en ik hoop dat de Belg Frederik van Lierde ook nog net een top 10 kan veiligstellen.

Ik ben benieuwd!

Nog 5 dagen iiiiiieeeeehhhhh! :D

Voeg een reactie toe