Triathlon city

Colorado

Op het moment van schrijven kijk ik naar buiten en zie ik dat de regen weer met bakken uit de lucht komt vallen. Zucht. Ik ben niet allergisch voor een klein beetje regen, maar ik heb echt geen zin om in dit gure weer zeiknat te worden en met een beetje pech ziek in bed te eindigen. Dat is natuurlijk nooit goed, maar al helemaal niet wanneer de Kerst voor de deur staat. Op momenten zoals deze verzink ik even in gedachten: Wat zou het fijn zijn om op een plek te wonen waar je ongeveer het hele jaar buiten kunt doortrainen. Waar de weersomstandigheden ideaal zijn om te fietsen, lopen en zwemmen volgens een fatsoenlijke planning, zonder deze constant te moeten omgooien omdat het weer tegenzit.

Die plek bestaat. Maar uiteraard niet in Nederland. Ik neem je mee naar de, wat mij betreft, drie topplekken om te wonen als triatleet (in wording).

 

De topper: Boulder, Colorado

Boulder Colorado triathlon city
Wat mij betreft dé triathlon stad van de wereld: Boulder in Colorado. De stad ligt op een hoogte van meer dan 1600 meter en kent ongeveer 300 zonnige dagen per jaar. Hoe ideaal! Even ter vergelijking, volgens het KNMI kent Nederland slechts 45 goed-weer dagen per jaar. Daarnaast is Boulder omgeven door bergen waardoor het in de winter ook nog eens een top wintersportbestemming is. Wat wil een mens nog meer? I’d move there right away.

Minpuntje? Wonen in Boulder is niet bepaald betaalbaar. Gemiddeld betaal je $545.000,- voor een huis, en dat is niet echt goedkoop. Dat was overigens in 2009, dus wellicht dat je nu nóg dieper in de buidel moet tasten om een stulpje te bemachtigen in Boulder. Tja, je moet er iets voor over hebben om in dezelfde triathlon stad als o.a. Mirinda Carfrae en Timothy O’Donnell te wonen.

Iets betaalbaarder: Austin, Texas

Austin Texas triathlon city
Gelukkig zijn er meer steden waar je je als triatleet als een vis in het water zult voelen. Weer een stad in ‘Murrica, alleen een stukje betaalbaarder dan Boulder. In Austin (Texas) schijn je namelijk het hele jaar door in de natuur te kunnen trainen. Zwem in Barton Springs, het grootste natuurlijke zwembad ter wereld waar je prima je borstcrawl kunt oefenen. Schijnbaar kun je met je fiets handig rondom Lady Bird Lake fietsen om aan je kilometers te raken. En daarnaast kun je in de winter gewoon buiten fietsen en lopen want de temperaturen zijn zacht. Klinkt als een go!

De huizenprijzen in Austin zijn een stuk vriendelijker dan die in Boulder: voor $290.000,- koop je een huisje in deze stad en kun je je het hele jaar buiten voorbereiden op een Iron Man. Koopje!

Triathlon city: Tucson, Arizona

Tucson Arizona Triathlon city

Volgens verschillende lijstjes is Tucson (Arizona) dé ideale woonplaats voor een triatleet. Waarom? Je hebt álles bij de hand. De dagen zijn hoofdzakelijk droog, warm en zonnig. Voor alle soorten trainingen kun je er terecht. Voor tempo fietsritten ga je naar Madera Canyon. Vlakke ritten maak je op de Old Nogales Highway. De hoogte in? Mt Lemmon ligt voor je klaar. Ook qua hardlopen zit je hier goed. Er zijn veel running trails, maar ook het gewone hardlopen op de weg heeft veel opties.

Nadelen? Nauwelijks. De huizenprijzen zijn goed te doen ($200k gemiddeld). Je moet alleen een beetje opletten voor cactussen en ratelslangen tijdens je trail runs. Verder is het in de zomer heel erg warm, dus vóór 09:00u moet je je training er zo’n beetje op hebben zitten, anders wordt het onverantwoord. Maar daar zou ik wel mee kunnen leven.

Voeg een reactie toe