Triathlon inspiratie van GoPro

GoProKonaSoms is het gewoon erg lastig om jezelf te motiveren om op de fiets te stappen. Met hardlopen heb ik dat niet zo, want een hardloop sessie duurt niet eens een half uur op dit moment. Fietsen is echter van een andere orde: waar ik vorig jaar nog blij was als ik een ritje van 30km had gefietst, is dat nu eigenlijk al geen volwaardige rit meer voor mij. Op dit moment is 40 het nieuwe 30. En ik betrap mezelf erop dat 50 eigenlijk nog meer het nieuwe 30 is. Dat zijn dus meer dan anderhalf uur die je sowieso van huis bent. “Effe snel een fietsritje” is het niet meer.

Nu heb ik over het algemeen een zeer grote interne motivatie om te trainen. Ik wil ooit een keer die Ironman finishen en dat gaat niet lukken als ik er niet voor train. Maar af en toe heb je gewoon van die momenten… Het enige wat voor mij goed helpt op een ‘ik-heb-geen-zin-pleur-op-met-je-fietsen-en-dafuq-die-ironman-gaat-me-toch-nooit-lukken’ momentje, is een goed triathlon inspiratie filmpje op YouTube.

Lang leve YouTube. Het is wel even zoeken, want niet elk filmpje is even goed. Maar ik heb inmiddels een playlistje met fijne ironman / triathlon inspiratie video’s gemaakt die mij heel goed over een inspiratieloos momentje heen helpen.

Ik heb er vandaag twee voor je. Allebei van GoPro. GoPro staat sowieso al bekend om de epic filmpjes die ze regelmatig op het wereldwijde web slingeren. Maar ze maken ook elk jaar een samenvatting van de Kona Ironman World Championships. Ze monteren er een catchy muziekje onder en nadat je het filmpje hebt afgekeken, weet je niet hoe snel je op je fiets moet stappen en/of je hardloopschoenen aan moet trekken.

Ik weet overigens ook wel dat GoPro in deze filmpjes alleen de sunshine-happy-unicorn kant van de Ironman laat zien. In dat hele filmpje zie je niemand huilend langs het marathon parcours zitten of al kotsend in de berm staan met de fiets nog in de rechterhand. Logisch, want dat inspireert niet echt. Maar voor nu houd ik het bij de onderstaande categorie youtube filmpjes. De reality-check filmpjes komen later wel ;)

2014 IRONMAN World Championship presented by GoPro

2013 GoPro IRONMAN World Championship Race Highlight Video – Awards Night

Als je je afvraagt waar die leuke liedjes allemaal van zijn. Hier is een lijstje met de nummers die in de bovenstaande filmpjes worden gebruikt.

GoPro Kona 2014 music

Tim McMorris – Give Our Dreams Their Wings To Fly
Benji Jackson – Beautiful Day
Pinkzebra – Larger Than Life
Pinkzebra – Walk through life
Pinkzebra – These Are the Best Days
Pinkzebra feat. Benji Jackson – Shine Like Stars

GoPro Kona 2013 music

Tim McMorris – Straight to the top
Pinkzebra – Larger than life
Tim McMorris – A beautiful life
Tim McMorris – We’re going up
Tim McMorris – On top of the world

Voeg een reactie toe