Triathlon Weert – recap

TriathlonWeert

Het zit er weer op: de kwart & sprint triathlon Weert. Hoewel ik nog steeds baal als een stekker dat ik niet aan de start kon staan, ben ik toch blij dat ik er naartoe ben gegaan als toeschouwer. Ik heb goed gekeken naar al het materiaal en naar de wissels, dus ik ben er flink wijzer van geworden. Een leerzame field trip, zullen we maar zeggen.

De outfits bij het zwemmen, dat was ik dus erg benieuwd naar. Wetsuit of niet? Indien ja, wetsuit met lange of korte pijpen? Maar ook: eendelig trisuit of tweedelig? Fiets met triathlonstuur of gewoon een wielrenfiets? En hoe gaan die wissels in z’n werk? Allemaal vragen die ik had en waar ik nu antwoord op heb.

Ik kwam er dus achter dat nagenoeg iedereen een wetsuit draagt. Dat had ik overigens niet verwacht, aangezien het water toch een vrij comfortabele 20 graden is. Ik heb bijna niemand gezien met een wetsuit met korte pijpen, bijna allemaal gewoon lang. Daarnaast had bijna iedereen een ééndelig trisuit aan. Erg belangrijk, want ik was eigenlijk van plan om te gaan kijken naar een tweedelig pak. Nu dus niet meer. Qua fietsen heb ik van alles gezien. Van gewone sportieve stadsfietsen tot tijdritfietsen. Ik denk dat het gros van de mensen overigens op een gewone racefiets reed, waarvan een gedeelte was voorzien van een opzetstuur. Bij een sprint triathlon lijkt me dat nog geen must, maar ik denk dat het vanaf de kwart triathlon wel handig is, zo’n ligstuur.

Ook heb ik goed gekeken bij het transition area. Veel atleten wisselden op hun gemakje. Ze droogden zich nog even af, dronken nog een slokje sportdrank en deden het dus relatief rustig aan. Ik heb geen aparte of spannende dingen gezien. Het enige waar je écht aan moet denken is het omdoen van het startnummer na het zwemmen en het feit dat je niet mag fietsen in het transition area. Dus fiets aan de hand en lopen tot je op de weg zit. Dat zal wel lukken, denk ik.

Het weer leek een beetje roet in het eten te gaan gooien. Er was regen voorspeld maar ik heb letterlijk vier druppels gevoeld. Dat is dus een meevaller. Wind was wel aanwezig, wat vooral tijdens het fietsen merkbaar zal zijn geweest. Ik heb uiteraard een aantal foto’s gemaakt, maar helaas heeft mijn camera kuren waardoor de foto’s superlelijk zijn niet scherp zijn. Ook had ik geen fijne plek om goede foto’s te maken en moest ik ver inzoomen om personen in beeld te krijgen. Hier zijn toch enkele foto’s zodat je een idee krijgt van hoe de triathlon Weert er aan toe gaat (alvast excuses voor de kwaliteit):

MannenZwemmenDe sprint mannen gaan het water in

DrijvendeStartEen drijvende start. Wel zo eerlijk.

ManneneenentweeDe nummers 1 en 2 van de sprint mannen worden uit het water geholpen.

Fietsen_1Ik stond dus aan het loopparcours en moest volop inzoomen om de fietsers áchter het lopersgedeelte enigszins goed op de foto te krijgen. Niet helemaal gelukt (onscherp), zoals je kunt zien. Wel een gave fiets trouwens, die Cervélo op de voorgrond. 

Fietsen+wisselSommigen kwamen met zeer degelijk materieel opdraven. Een dicht achterwiel zorgt voor een betere aerodynamica.

LopenLoopster op het parcours

HuldigingDe vrouwelijke winnaars van de sprint triathlon Weert. Toptijd was volgens mij rond de 1 uur en 3 minuten, als ik het goed begreep. Nummer twee deed het in ongeveer 1 uur en 10 minuten.

Voeg een reactie toe